Opinii

O nanosecundă am crezut că Alfred Simonis lucrează pentru un PSD curat

Cam orice am zice dându-ne cu părerea despre Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sigur vom trezi reacția unui meșter magistrat care să ne întrebe de ce vorbim dacă nu știm despre ce e vorba. Am făcut noi școală de drept pentru a nu vorbi a proasta? Nu, n-am făcut școală de drept și-atunci mergem ca fraierii la culcare, să nu mai vorbim a proasta. Dar nu scăpăm așa. Vine și Alfred Simonis din Camera Deputaților, șef de grup PSD, să ne întrebe: dacă am fost vreodată în Parlamentul României, dacă știm cum se lucrează acolo, că doar nu suntem noi, ăștia de la ziar, atoateștiutori ca Lucian Mândruță!”. Ce poți să-i zici? Nimic. Te iei și te mai duci o dată la culcare.

Dar așa neștiutori cum suntem noi ăștia de la baza piramidei electorale, fără facultate de drept, fără școala lui Simonis în aranjamente politice, tot nu ne dă ceva la socoteală. Secției i se spune că este o instituție de investigare a infracțiunilor din justiție, adică legiuitorul când a inființat acel organism de urmărire penală a avut în vedere ca lucrurile necurate din sistem să nu rămână nepedepsite. Cum ar veni, să nu mai avem magistrați care judecă pe prietenii procurori care sar calul pentru a pedepsi necinstit pe cineva sau, din contră, care o lasă mai moale pentru a ajuta un amic, contracost, să nu fie subiectul unui dosar penal judecat în instanță. Asta e în teorie.

În epoca Liviu Dragnea, prin 2018, a fost înființată respectiva secție specială SIIJ, iar în fruntea lor au fost puși doi „țucălari” ai regimului de tristă amintire penitenciară. Nu le voi spune numele, căci „hârtia” nu suportă atâta. Cei doi n-au descoperit niciun magistrat de trimis în instanță, pervers sau corupt, nedrept pur și simplu, de unde ne întrebăm dacă angajații secției sunt prost pregătiți profesional sau instituția e prevăzută din start cu batistă de pus pe țambal, nu să facă victime. Căci n-o să concluzionăm acum că avem niște magistrați curați ca lacrima în țara asta.

Noi, ăștia mai neștiutori, ce-am tot contestat în stradă legile justiției în perioada ultimei guvernări PSD am bănuit că această secție e făcută pentru ca social-democrația organizată sub formă de mafie să aibă un parchet unde să se simtă ca acasă. Dosarelor lor să le fie găsită o incidență cu vreo infracțiune închipuită unui magistrat, de unde să i se tragă ducerea dosarului acolo unde sertarele sunt mari, iar praful știe să se depună pe ele. Ceea ce, firește, nu reiese din numele secției, căci altfel secția s-ar fi numit „de mușamalizare a infracțiunilor din justiție”, nu de „investigare”.

Au venit la putere cei care își făcuseră doctrină din anularea pachetului de măgării din justiție legiferat de PSD. Pe ideea că poporul care a demostrat atunci contra Ordonanței 13 a ieșit în stradă pentru așa ceva, apoi mai era și o cerință a Europei de a nu oferi mafiei asemenea pârghii de soluționare favorabilă a dosarelor sau de persecutare a celor care vor să lucreze corect, după caz. Alfred Simonis n-a ieșit niciodată din nebuloasa asta, iar eticheta cu noul PSD, mai curat, mai cinstit pute de la o poștă. PSD n-a vrut pe vremea lui Dragnea să se facă justiție, din contra, a eliberat pe rupte infractori. Acum cică vrea secția specială SIIJ pentru a pedepsi excesele magistraților care provoacă drame unor români nevinovați. De unde atâta sete de justiție, brusc, la acest partid?

Când PSD și AUR cer cu gura plină ca secția trebuie să rămână activă, ce vor, de fapt? Vor ca justiția să fie nemiloasă, să fie dreaptă, iar cei de la USR și PNL, de partea cealaltă, vor să scape magistrații corupți de aplicarea legii? Că asta s-ar putea înțelege. Parcă universul și-a dat chiloții pe dos, de nu mai știm de la care partid sunt atât de maro. Alfred Simonis când face lucruri de nefăcut în procedură parlamentară de ce se agită atât? Vrea ca justiția să fie mai eficientă sau vrea să fie confuzie, ca pe vremuri? De ce anume îi este frică?

Dacă pesediștilor și nu numai lor le e frică că magistrații răi vor rămâne nejudecați, atunci trebuie să afle că pentru asta există DNA, instituție la care și demnitarii ce preferă „de dulce” dau cu subsemnatul din când în când. Dacă le e frică că DNA își va face treaba, ba chiar îi deranjează teribil chestia asta că magistrații coruptibili nu mai au curaj să-i scape pe ei de pedepse, căci nu mai e secția specială pregătită de pesediști pentru ca lor să le fie bine, atunci să se mai ducă dracului cu explicațiile astea de adormit copiii și electoratul naiv.

Dacă AUR, Șoșoacă, Alfred Simonis, fostul Șerban Nicolae, Adrian Năstase, Adrian Severin vor o exclusivitate pentru magistrați la acea secție specială SIIJ, o vor pentru a opri nedreptatea sau pentru a alimenta-o în favoarea lor, căci altfel pentru ce bun să mai ajungi demnitar dacă nu te asiguri de imunitate prin toate mijloacele? Dar, stimați cititori și cititoare, nu vă mai frământați mintea cu așa ceva, mai ales dacă nu ați făcut facultatea de drept și nici n-ați depus jurământul la crima organizată. Mergeți la culcare să visați măcar o nanosecundă că Alfred Simonis lucrează pentru un PSD curat.

P.S. Sorin Grindeanu, prim-vice PSD, după ce consiliera USR Timișoara s-a năpustit într-un control cu jandarmii într-un restaurant: „Ceea ce a făcut această doamnă evident că e un abuz, o chestiune pe care din păcate nu voiam să o văd în orașul nostru. Probabil dacă ar fi trăit pe vremea naziștilor ar fi sunat la Gestapo și spunea că vecinul e evreu.”. Să fii evreu și să trăiești liber, fără teamă, este un lucru cât se poate de normal într-o societate deschisă. A compara o „găinărie” de restaurant, o șmecherie prin care se încălcau evident regulile de combatere a pandemiei, cu normalitatea de a fi evreu într- o țară civilizată europeană este, cred, tot ce poate PSD la ora asta.

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

4 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

6 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago