O nanosecundă am crezut că Alfred Simonis lucrează pentru un PSD curat

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Cam orice am zice dându-ne cu părerea despre Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sigur vom trezi reacția unui meșter magistrat care să ne întrebe de ce vorbim dacă nu știm despre ce e vorba. Am făcut noi școală de drept pentru a nu vorbi a proasta? Nu, n-am făcut școală de drept și-atunci mergem ca fraierii la culcare, să nu mai vorbim a proasta. Dar nu scăpăm așa. Vine și Alfred Simonis din Camera Deputaților, șef de grup PSD, să ne întrebe: dacă am fost vreodată în Parlamentul României, dacă știm cum se lucrează acolo, că doar nu suntem noi, ăștia de la ziar, atoateștiutori ca Lucian Mândruță!”. Ce poți să-i zici? Nimic. Te iei și te mai duci o dată la culcare.

Dar așa neștiutori cum suntem noi ăștia de la baza piramidei electorale, fără facultate de drept, fără școala lui Simonis în aranjamente politice, tot nu ne dă ceva la socoteală. Secției i se spune că este o instituție de investigare a infracțiunilor din justiție, adică legiuitorul când a inființat acel organism de urmărire penală a avut în vedere ca lucrurile necurate din sistem să nu rămână nepedepsite. Cum ar veni, să nu mai avem magistrați care judecă pe prietenii procurori care sar calul pentru a pedepsi necinstit pe cineva sau, din contră, care o lasă mai moale pentru a ajuta un amic, contracost, să nu fie subiectul unui dosar penal judecat în instanță. Asta e în teorie.

În epoca Liviu Dragnea, prin 2018, a fost înființată respectiva secție specială SIIJ, iar în fruntea lor au fost puși doi „țucălari” ai regimului de tristă amintire penitenciară. Nu le voi spune numele, căci „hârtia” nu suportă atâta. Cei doi n-au descoperit niciun magistrat de trimis în instanță, pervers sau corupt, nedrept pur și simplu, de unde ne întrebăm dacă angajații secției sunt prost pregătiți profesional sau instituția e prevăzută din start cu batistă de pus pe țambal, nu să facă victime. Căci n-o să concluzionăm acum că avem niște magistrați curați ca lacrima în țara asta.

Noi, ăștia mai neștiutori, ce-am tot contestat în stradă legile justiției în perioada ultimei guvernări PSD am bănuit că această secție e făcută pentru ca social-democrația organizată sub formă de mafie să aibă un parchet unde să se simtă ca acasă. Dosarelor lor să le fie găsită o incidență cu vreo infracțiune închipuită unui magistrat, de unde să i se tragă ducerea dosarului acolo unde sertarele sunt mari, iar praful știe să se depună pe ele. Ceea ce, firește, nu reiese din numele secției, căci altfel secția s-ar fi numit „de mușamalizare a infracțiunilor din justiție”, nu de „investigare”.

Au venit la putere cei care își făcuseră doctrină din anularea pachetului de măgării din justiție legiferat de PSD. Pe ideea că poporul care a demostrat atunci contra Ordonanței 13 a ieșit în stradă pentru așa ceva, apoi mai era și o cerință a Europei de a nu oferi mafiei asemenea pârghii de soluționare favorabilă a dosarelor sau de persecutare a celor care vor să lucreze corect, după caz. Alfred Simonis n-a ieșit niciodată din nebuloasa asta, iar eticheta cu noul PSD, mai curat, mai cinstit pute de la o poștă. PSD n-a vrut pe vremea lui Dragnea să se facă justiție, din contra, a eliberat pe rupte infractori. Acum cică vrea secția specială SIIJ pentru a pedepsi excesele magistraților care provoacă drame unor români nevinovați. De unde atâta sete de justiție, brusc, la acest partid?

Când PSD și AUR cer cu gura plină ca secția trebuie să rămână activă, ce vor, de fapt? Vor ca justiția să fie nemiloasă, să fie dreaptă, iar cei de la USR și PNL, de partea cealaltă, vor să scape magistrații corupți de aplicarea legii? Că asta s-ar putea înțelege. Parcă universul și-a dat chiloții pe dos, de nu mai știm de la care partid sunt atât de maro. Alfred Simonis când face lucruri de nefăcut în procedură parlamentară de ce se agită atât? Vrea ca justiția să fie mai eficientă sau vrea să fie confuzie, ca pe vremuri? De ce anume îi este frică?

Dacă pesediștilor și nu numai lor le e frică că magistrații răi vor rămâne nejudecați, atunci trebuie să afle că pentru asta există DNA, instituție la care și demnitarii ce preferă „de dulce” dau cu subsemnatul din când în când. Dacă le e frică că DNA își va face treaba, ba chiar îi deranjează teribil chestia asta că magistrații coruptibili nu mai au curaj să-i scape pe ei de pedepse, căci nu mai e secția specială pregătită de pesediști pentru ca lor să le fie bine, atunci să se mai ducă dracului cu explicațiile astea de adormit copiii și electoratul naiv.

Dacă AUR, Șoșoacă, Alfred Simonis, fostul Șerban Nicolae, Adrian Năstase, Adrian Severin vor o exclusivitate pentru magistrați la acea secție specială SIIJ, o vor pentru a opri nedreptatea sau pentru a alimenta-o în favoarea lor, căci altfel pentru ce bun să mai ajungi demnitar dacă nu te asiguri de imunitate prin toate mijloacele? Dar, stimați cititori și cititoare, nu vă mai frământați mintea cu așa ceva, mai ales dacă nu ați făcut facultatea de drept și nici n-ați depus jurământul la crima organizată. Mergeți la culcare să visați măcar o nanosecundă că Alfred Simonis lucrează pentru un PSD curat.

P.S. Sorin Grindeanu, prim-vice PSD, după ce consiliera USR Timișoara s-a năpustit într-un control cu jandarmii într-un restaurant: „Ceea ce a făcut această doamnă evident că e un abuz, o chestiune pe care din păcate nu voiam să o văd în orașul nostru. Probabil dacă ar fi trăit pe vremea naziștilor ar fi sunat la Gestapo și spunea că vecinul e evreu.”. Să fii evreu și să trăiești liber, fără teamă, este un lucru cât se poate de normal într-o societate deschisă. A compara o „găinărie” de restaurant, o șmecherie prin care se încălcau evident regulile de combatere a pandemiei, cu normalitatea de a fi evreu într- o țară civilizată europeană este, cred, tot ce poate PSD la ora asta.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Gogu a spus: (decembrie 1st, 2023 at 06:56 )

Degeaba, nu intelegi nimic! Adica dupa ce DNA a fost dovedit ca a facut o groaza de dosare magistratilor care nu executau ce trebuia, tu nu intelegi? Adica un mecanism care s-a dovedit o forma de control, cu sef numit politic si cu abuzuri clar dovedite in toate felurile, chiar si statistic, un astfel de macanism este mai bun decat un mecanism care are un sef numit de organismele interne ale magistratilor. In ce univers se poate intampla asta, Eugene? Nu am respectat niciodata pe banateni pentru ca intotdeauna am vazut venind d-acolo niste indivizi mandrii din prostie. Oameni care se umflau singuri fara a avea valoare. Istoria confirma, uitati-va cati banateni au reprezentat importanta pentru cultura romana si cati moldoveni? Banatenii si ardelenii nu exista pe langa moldoveni. Toata zona aia este o mare gaura culturala, e fruncea, ca daca nu sunt si fuduli… idealul lor in viata este sa aiba gospadarie frumoasa.
Altfel, pe Dragnea l-ati bagat in puscarie nu pentru legile justitiei ci pentru ca avea accente nationaliste si stapanii de afara erau deranjati. V-au scos cu lozinci sa protestati intr-o vreme cand lucrurile mergeau din ce in ce mai bine. Azi cand e dezastru, cand tara a fost indatorata incredibil ce mai spui pacatosule, nu mai protestezi? Cum e acum, Usr-istilor? Cum e acum cand USR reclama la UE pe procurorul care ancheteaza pe Vlad Voiculescu si Catu, care au ciordit 1 mld pentru stapanii lor. Dragnea era hot inchis pentru instigare la abuz in serviciu!!! fara dovezi? Cum e acum ca Romania mai are putin si intra in incapacitate de plati? Resurse luate, redeventele cele mai mici, preturi mai mari ca in Germania,etc. Romania producatoare de gaze 80% din necesar cu cel mai mare pret din UE, cum e? Prin voi nenorocitilor s-a inlaturat putinul accent nationalist din politica romaneasca. D-aia v-au manipulat sa iesiti impotriva legilor justitiei, care de fapt luau magistratura romaneasca din arsenalul serviciilor straine. Pentru ca prin magistratura s-a controlat clasa politica si au urmat toate vanzarile si cedarile de suveranitate. Suntem in Nato si UE dar niciodata aceasta tara nu a fost mai aproape de dezastru fiintial. Romanii asupriti de saracia creeata artificial fug si nu isi mai iubesc tara, iar Romania nu mai are o natie ci o populatie. Iar tot dezastrul asta l-ati facut voi, baietii astia cu mentalitati usr-iste si care v-ati luptat cu Dragnea impotriva Romaniei. Banatean cu mintea suie! Rusine sa-ti fie, caci esti fie ticalos, fie prost! Prin oameni ca voi, cu intelegere precara, s-a distrus Romania. Asasinii economici ne-au indatorat suficient cat sa nu ne mai revenim si sa faca ce vor din noi, o colonie de rang inferior. Uita-te la Unguri si Polonezi, indiferent de greutati ei nu au cedat si nu si-au pierdut fiinta nationala. Dovezile de control asupra natiei noastre sunt la tot pasul. Romania, o tara mult mai bogata decat Austria nu poate asigura nici macar un trai decent pentru cetatenii ei, dupa 34 de ani de la revolutie. Gandeste-te ce au construit comunisti in aprox 40 de ani si ce s-a construit in cica democratie. Perioade similare! Unii au construit cam tot ce se vede in tara asta si ne-au lasat fara datorii iar altii ne-au adus la peste 160 mld datorii de peste 5 ori mai mullt decat varful datorie comunistilor. Si tara aproape ca nu ne mai apartine, 1/3 din terenul arabil vandut. Dragnea a povestit cum interveneau ambasadorii cu cereri pentru firmele lor si el nu le dadea curs, pentru ca straini sunt nationalisti si isi urmaresc interesele. Pe noi, voi, idiotiii utili, ne invatati ca e de porc sa fi nationalist. Bai retardatilor, a fi nationalist este ca si cum ai tine cu familia si casa ta. Sper sa ajungi muritor de foame, cum sunt marea majoritate a romanilor, tu si toate cozile astea de topor care ati facut posibila distrugerea Romaniei. Sa-ti dea Dumnezeu tie si familiei tale dupa faptele tale! Amin!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular

CSC Dumbrăvița a terminat la egalitate în runda a 19-a, ultima a sezonului regular, după ce a fost egalată pe final, de oaspeții din Miercurea Ciuc, dintr-un 11 metri dat ușor, ca la „județ”. Echipa bănățeană a fost mai activă în prima parte și parcă ea se afla pe poziție de play-off. Unul dintre atacurile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Administrația Timișoarei pune la bătaie peste 50 de milioane de euro pentru a rezolva problema salubrității stradale și a deszăpezirii orașului pentru următorii opt ani. Licitația a fost lansată, aceasta la jumătate de an de la momentul în care Consiliul Local a elaborate documentația pentru acest megacontract. Cei din primărie spun că de acum se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 50 de milioane de euro pentru străzile, trotuarele, pistele de biciclete ale Timișoarei. Primăria caută firmă de salubritate
Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că „proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar
Cu o tematică specială, focusată pe arhitectură și diverse mecanisme tehnice funcționale și zone citadine construite din piese LEGO®, expoziția care i-a fascinat pe timișoreni la edițiile anterioare revine în Iulius Town. În perioada 15 – 17 martie 2024, în piațeta Intersport, zeci de mii de piese LEGO® formează orașe în miniatură. Vedeta expoziției este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend pentru iubitorii LEGO®: o replică de 1,5 m înălțime a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Town
Unplugged Lenau Robotics, echipa Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara a reușit să se califice la etapa națională datorită obținerii locului II în competiția Connect Award. După multe meciuri intense şi mult efort depus în fiecare dintre cele 4 sezoane FTC la care a participat, Unplugged Lenau a reuşit, la Regionala #3, să se califice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Liceului ”Nikolaus Lenau”, calificată la competiţia naţională de robotică
Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană
Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată
Visul iubitorilor de rugby din Timișoara de a beneficia de condiții de calitate la meciurile echipei orașului vor deveni realitate, Consiliul Local Timișoara aprobând vineri proiectul „Refunctionalizare teren de sport, reabilitare și extindere clădiri existente, inclusiv utilități” pentru baza sportivă situată în Ronaț, cea unde se află și stadionul unde joacă echipa de rugby a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 40 de milioane de lei pentru stadionul de rugby din Timișoara. Va avea tribune acoperite și nocturnă
Top