Opinii

Am visat că Dan Alexa a retrogradat Dinamo

Profesorul Dan Alexa, manager al clubului de fotbal ASU Politehnica face un joc periculos. Meci catastrofal in ultima etapă de campionat la Chiajna, apoi egal la Călărași, ciuca bătăilor din playoff, apoi două înfrângeri cu momente bune și finaluri jenante în partidele cu Craiova și Rapid.

Credeți că atâta poate profesorul? Nici vorbă, dar totul face parte dintr-un plan cu mici șanse de reușită, deși el ar fi bine pus la punct, de vreme ce organizarea presupune să pierzi meciuri. Nu pe toate, ci doar cu primele trei combatante, pentru ca mai apoi să te clasezi pe locul patru, „la mustață” cu Mioveniul. Pentru cine nu știe încă, locul patru în play-off-ul ligii a doua te invită să joci meci de baraj cu o echipă de locurile 13 și 14 din prima ligă. Un fleac.

Planul lui Dan Alexa, căci despre el vorbim de jumătate de oră, e ca Poli să nu promoveze direct, ci să ajungă la baraj cu… cu cine, ia spuneți dumneavoastră, microbiști și microbiste, druckeri și sămânțari! Da, cu Dinamo București, dușmanul de moarte al tifoseriei alb-violete. Totul trebuie să fie o aliniere de planete. Dinamo ne-a retrogradat de mai multe ori, nu că n-a avut ce face Miliția în timpul liber, dar și pentru că uneori în istorie Poli avea calitate de divizia B. Dacă la această calitate mai puneai și ghinionul ori mâna „criminală” a lui Mircea Lucescu (vezi anul 1987), atunci clar destinul Politehnicii e ca ea să retrogradeze clubul Dinamo după 73 de ani de la înființare și la 101 ani de când „Poli” a dat primul gol pe acest pământ.

N-ar fi atât de complicat. Dinamo își face treaba și se îndreaptă spre baraj. Profesorul Alexa și el își face treaba cu favoritele grupei, pierzând meci după meci. Organizarea e perfectă. Nu era foarte clar pentru cei din umbra acestui plan dacă Politehnica poate scoate o manșă dublă măcar la egalitate cu Dinamo București, urmată apoi de lovituri de departajare. Ca să nu avem surprize, s-au tras sforile și în „Groapă”: a fost adus antrenor fostul tehnician al lui Poli, Dușan Uhrin Jr. Junior, junior, dar lui Dușan Uhrin îi plac și lui meciurile echilibrate, jucate la egal, zici că e copia internațională a lui Dan Alexa, așa că n-ar fi foarte complicat să ajungi la 11 metri în meciul retur de pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Care stadion ar fi imediat după meci demolat, cu tot cu pista de atletism soră cu cea a stadionului din șoseaua Ștefan cel Mare. Momentul ar fi marcat prin punerea unei pietre de temelie a lucrării de dărâmare tocmai de către președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, în lacrimile directorului Romeo Malac, rămas fără obiectul muncii. În tot acest timp, Nicolae Robu va da o tură din bătrânul stadion cu un steag alb-violet în mână, cum a făcut și la ultima mare promovare din fotbalul timișorean, a ACS Poli, fostă Recaș.

Vă imaginați ce explozie ar fi în Timișoara, ce dreptate s-ar face dacă Poli ar duce pe Dinamo în liga secundă? Vă dați seama ce ar zice și stadionul construit în 1963 cu salahori arădeni: „Visul meu a fost să fiu dărâmat odată cu Dinamo!”. O dorință ce numai la căderea lui Ion Iliescu mai dădea atâta emoție în Timișoara, cu mulți ani în urmă. Dimineața m-am trezit din acest frumos vis, fără să-mi dau seama dacă, pentru a retrograda Dinamo, profesorul Dan Alexa trebuie să antreneze la noi sau mai bine în ”Ștefan cel Mare”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

7 minute ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

15 minute ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

28 de minute ago

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

O oră ago

Anunţ Ghiroda

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GHIRODA anunță publicul…

3 ore ago

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Cameră, în organizarea UVT

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara organizează…

3 ore ago