Administratie

Cea mai mare parte a animalelor de la Grădina Zoo din Timșoara și-au găsit un nou ”domiciliu”

Consilierii locali timișoreni au votat în ultima ședință de plen varianta actualizată a proiectului referitor la transferul ”obiectelor de inventar” de la Grădina Zoologică Timișoara spre alte locații. Decizia era necesară după ce s-a hotărât închiderea unității de la Pădurea Verde, din cauza condițiilor extrem de proaste de aici.

De fapt, locația era deja închisă din luna noiembrie a anului trecut, tot în urma unui scandal legat de problemele de acolo. Pentru a se pune în funcțiune decizia era necesar transferul animalelor. Administrația locală a căutat și chiar a reușit să găsească locații mai bune pentru animale, dar era necesară o hotărâre a CLT. Așadar, în urma deciziei luate de consilierii locali se va putea trece la transferul animalelor și la găsirea unei eventuale soluții de reabilitare a grădinii Zoo.

„În urma inventarului scriptic și faptic realizat la sfârșitul anului 2020, în listele de inventariere se regăsesc 46 de specii care trebuie îngrijite și la care este necesar să se asigure condițiile de bunăstare și exprimarea caracteristicilor etologice specific speciei”, conform hotărârii votate de aleșii locali.

Deocamdată s-a reușit relocarea pentru șarpele piton și șarpele regal, către USAMVBT ”„Regele Mihai I al României”, disciplina de biologie. De asemenea, din 23 ianuarie au fost relocate către un alt partener de de unde erau primite în custodie următoarele specii: mara, porc spinos, suricata și maimuțe macac japonez.

Cei șase urși vor ajunge la Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, în vreme ce Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova dorește transferul unor animale din colecția de la Zoo: emu, păun, rață carolină, gâște canadiene, cerb lopătar, macaci coadă de leu.

De asemenea, la Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Ploiești urmează să plece gâște indiene, cerb carpatin, cerb lopătar, pisică sălbatică, raton și coati. La Grădina Zoologică Pitești vor fi transportate două specii: pecari și macac comun.

În total, vor fi relocate 14 specii (56 de exemplare), pentru restul speciilor urmând să se identifice grădini zoologice partenere care să le accepte.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago