Consilierii locali timișoreni au votat în ultima ședință de plen varianta actualizată a proiectului referitor la transferul ”obiectelor de inventar” de la Grădina Zoologică Timișoara spre alte locații. Decizia era necesară după ce s-a hotărât închiderea unității de la Pădurea Verde, din cauza condițiilor extrem de proaste de aici.
De fapt, locația era deja închisă din luna noiembrie a anului trecut, tot în urma unui scandal legat de problemele de acolo. Pentru a se pune în funcțiune decizia era necesar transferul animalelor. Administrația locală a căutat și chiar a reușit să găsească locații mai bune pentru animale, dar era necesară o hotărâre a CLT. Așadar, în urma deciziei luate de consilierii locali se va putea trece la transferul animalelor și la găsirea unei eventuale soluții de reabilitare a grădinii Zoo.
„În urma inventarului scriptic și faptic realizat la sfârșitul anului 2020, în listele de inventariere se regăsesc 46 de specii care trebuie îngrijite și la care este necesar să se asigure condițiile de bunăstare și exprimarea caracteristicilor etologice specific speciei”, conform hotărârii votate de aleșii locali.
Deocamdată s-a reușit relocarea pentru șarpele piton și șarpele regal, către USAMVBT ”„Regele Mihai I al României”, disciplina de biologie. De asemenea, din 23 ianuarie au fost relocate către un alt partener de de unde erau primite în custodie următoarele specii: mara, porc spinos, suricata și maimuțe macac japonez.
Cei șase urși vor ajunge la Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, în vreme ce Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova dorește transferul unor animale din colecția de la Zoo: emu, păun, rață carolină, gâște canadiene, cerb lopătar, macaci coadă de leu.
De asemenea, la Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Ploiești urmează să plece gâște indiene, cerb carpatin, cerb lopătar, pisică sălbatică, raton și coati. La Grădina Zoologică Pitești vor fi transportate două specii: pecari și macac comun.
În total, vor fi relocate 14 specii (56 de exemplare), pentru restul speciilor urmând să se identifice grădini zoologice partenere care să le accepte.
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…