Probabil ca o coincidență, imediat după anunțul numirii unui director interimar la Casa de Cultură a Municipiului, Primăria Timișoara anunță și un nou director la Centrul de Proiecte al Municipiului, ”jucăria” inventată de Nicolae Robu pentru controlul proiectului TM2021 și reșapată de actualul primar pentru a realiza finanțarea proiectelor cu banii primăriei. Pe post a fost trimisă consiliera primarului, proaspăt numită și aceasta pe funcția respectivă, Simona Fiț. Ea stă teoretic pe post până în mai.
”Centrul de Proiecte al Municipiului, instrument esențial atât în contextul titlului de Capitală Europeană a Culturii, cât și pentru sprijinirea sectorului cultural, afectat de pandemie, devine funcțional. Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului, prin dispoziție a primarului Dominic Fritz”, a anunțat, vineri, Primăria.
Decizia a fost luată pentru a se putea demara alocarea banilor pentru entitățile culturale ale orașului. Teoretic, pese o lună centrul va avea un nou director, numit prin concurs.
”Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai. Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile”, au mai anunțat cei de la primărie.
Prioritar pentru oraș din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.
În perioada imediat următoare, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara va avea următoarele sarcini: finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie; adoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale; lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile; finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert.
La Timișoara a ajuns și ultimul din cele 17 tramvaie produse de Bozankaya, în lotul…
SCM winsed.swiss Timișoara o înfruntă pe CSM CSU Oradea duminică, de la ora 18:00, în…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Expert Business Center…
Consiliul Județean Timiș va trebui să semneze un acord de colaborare cu primăriile din Dumbrăvița…
Mai sunt doar câteva zile din acest an, iar dacă licitația pentru realizarea unei noi…
Peste 60% dintre români consideră că decizia Curții Constituționale a României de a anula turul…