Administratie

La Şcoala Generală 13 din Timișoara se va construi un nou corp de clădire, cu bani europeni

Proiectul de modernizare a Şcolii Generale nr. 13 din Timișoara poate începe, după ce consilierii locali au aprobat devizul de lucrări. Finanțarea este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, investiția fiind de patru milioane de lei.

Școala respectivă funcționează într-o clădire construită între anii 1965-1967. Proiectul iniţial al şcolii prevedea şi realizarea unei săli de sport care, însă, nu a mai fost construită. În prezent, şcoala dispune de 15 săli de clasă, 3 laboratoare, 2 cabinete, o sală de sport improvizată, un cabinet medical şcolar, 3 grupuri sanitare, arhivă şi 2 terenuri de sport. Administraţia şcolii întâmpină dificultăţi în desfăşurarea procesului de învăţământ, atât din cauza numărului insuficient de săli de clasă, ceea ce duce la necesitatea stabilirii orarului în două serii (dimineaţă şi după amiază ), cât şi din lipsa unei săli de sport adecvate. Pentru asigurarea desfăşurării procesului de învăţământ într-un singur schimb, având în vedere numărul actual de elevi ai şcolii – 735 copii, dar şi posibilitatea creşterii numărului de elevi în viitorul apropiat, s-a optat pentru construirea unui nou corp de clădire cu un etaj.

“Vrem să construim acest nou corp pentru a asigura desfășurarea procesului de învăţământ într-un singur schimb. În urma investiției, școala va avea noi săli de clasă și o sală de sport. Suntem în ultima etapă înainte de semnarea contractului de finanțare pentru a obține fonduri europene”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educație și reducerea abandonului școlar.

Obiectivele specifice: asigurarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor şi dotărilor necesare activităţii educaționale și creșterea numărului de participanți la procesul educațional.

Se va garanta astfel accesul la educație unui număr suplimentar de elevi, iar îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a orelor de curs se va realiza prin crearea unor spaţii moderne. Toate acestea vor contribui la reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii. Pe termen lung, efectele proiectului sunt: îmbunătăţirea condiţiilor de desfășurare a activităților educaționale; extinderea capacităţii şcolilor; promovarea sportului în şcoli prin realizarea sălii de gimnastică; creşterea nivelului de educaţie al locuitorilor, în special a celor din Zona Urbană Marginalizată (ZUM) Freidorf.

Valoare totală a  proiectului este de : 3.990.241,12 lei, inclusiv TVA, valoarea total eligibilă: 3.797.162,06 lei, din care 3.607.303,95 lei ( fonduri EU – 95%), 113.914,86 lei ( Buget de Stat – 3%), 75.943,24 lei ( Buget Local – 2%), Total neeligibil: 193.079,05 lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au început o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Planul Simion, o demență

Când auzi din gura lui Marcel Ciolacu că vor fi mărite pensiile românilor cu 40%,…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

16 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

16 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

16 ore ago