Politica

Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne în cazul ”Flagrantului” cu Ana Munteanu arată numeroase probleme descoperite la Timișoara

Corpul de control al ministrului de Interne, prezent la Timișoara pentru a studia ce s-a întâmplat în timpul acțiunii prin care consilierul local USR, Ana Munteanu, dorea demascarea servirii ilegale a unor clienți la un restaurant timișorean a scos la iveală numeroase probleme. Documentul a fost prezentat de către cei de la România TV.

Conform acestui raport, un angajat al Prefecturii Timiș ar fi rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul respectiv. Aici apare deja o anumită problemă, se arată implicarea Instituției Prefectului în acest demers, despre care se spunea că ar fi realizat doar de Ana Munteanu.

”Astfel, s-a constatat că la data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora18.00, justificând demersul în fața echipei Corpului de Control prin faptul că dorea săvadă dacă reprezentanții operatorului economic vor accepta, deși normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv”, se spune în raport.

Implicarea autorităților, dar și alte probleme, sunt relevate și în concluziile trase de raport. Probleme au fost nu doar în cadrul instituției amintite, raportul mai arată și că la nivelul conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș nu au fost respectate regulamentele.

”Prefectul a angrenat în această activitate două angajate din cadrul Instituției Prefectului care nu aveau atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.

* Prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.

* Prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că cei doi angajați ai prefecturii au luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv.

* Prin Raportul Corpului de Control s-a propus dispunerea de către Prefectul Județului Timiș de măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către unul dintre angajați, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant.

* Inspectorul şef al IJJ Timiș a exercitat în mod defectuos atribuțiile funcționale conferite prin fișa postului constând în aceea că până la sosirea comisiei de verificare din cadrul Corpului de Control al Ministrului (data de 25.03.2021), nu a dispus vreo măsură managerială în vederea efectuării unei verificări/analize cu privire la modul de intervenţie a echipajului de jandarmi.

* Deși începând cu 21.03.2021, în plan mediatic au apărut video-filmări de la momentul intervenției, iar în 22.02.2021, avocatul societății comerciale și un reprezentant al restaurantului au fost primiți în audientă de către conducerea Inspectoratului, inspectorul șef nu a ordonat efectuarea de verificări interne cu privire la modul de intervenție al subordonaților.

* Chiar dacă la 25.03.2021, operatorul economic s-a adresat cu o petiție inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, acesta nu a asigurat dispunerea tuturor măsurilor legale și identificarea celor 4 persoane care au părăsit restaurantul însoțiți de angajata prefecturii la momentul intervenției jandarmilor.

* De asemenea, în momentul în care unul dintre jandarmi i-a raportat ofițerului care, din dispoziția șefului IJJ, le-a ordonat misiunea, faptul că cele 4 persoane au părăsit restaurantul și nu au fost legitimate, acesta nu a dispus vreo măsură care să faciliteze soluționarea corectă a evenimentului, limitându-se la a ordona subofițerului jandarm să legitimeze celelalte persoane prezente.

* Echipajul de jandarmi a manifestat superficialitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, având în vedere insuficiența măsurilor dispuse, precum și că a acceptat să fie însoțit la intervenția de la restaurantul respectiv de către doi angajați ai prefecturii care nu aveau calitatea necesară și nici nu îndeplineau atribuțiile specifice domeniului în care își desfășurau activitatea.”, se arată în documentul care conține raportul acțiunii realizate de Corpul de Control al ministrului de Interne la Timișoara, conform România TV.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 minute ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

25 de minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

O oră ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago