Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne în cazul ”Flagrantului” cu Ana Munteanu arată numeroase probleme descoperite la Timișoara

Corpul de control al ministrului de Interne, prezent la Timișoara pentru a studia ce s-a întâmplat în timpul acțiunii prin care consilierul local USR, Ana Munteanu, dorea demascarea servirii ilegale a unor clienți la un restaurant timișorean a scos la iveală numeroase probleme. Documentul a fost prezentat de către cei de la România TV.

Conform acestui raport, un angajat al Prefecturii Timiș ar fi rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul respectiv. Aici apare deja o anumită problemă, se arată implicarea Instituției Prefectului în acest demers, despre care se spunea că ar fi realizat doar de Ana Munteanu.

”Astfel, s-a constatat că la data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora18.00, justificând demersul în fața echipei Corpului de Control prin faptul că dorea săvadă dacă reprezentanții operatorului economic vor accepta, deși normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv”, se spune în raport.

Implicarea autorităților, dar și alte probleme, sunt relevate și în concluziile trase de raport. Probleme au fost nu doar în cadrul instituției amintite, raportul mai arată și că la nivelul conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș nu au fost respectate regulamentele.

”Prefectul a angrenat în această activitate două angajate din cadrul Instituției Prefectului care nu aveau atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.

* Prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.

* Prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că cei doi angajați ai prefecturii au luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv.

* Prin Raportul Corpului de Control s-a propus dispunerea de către Prefectul Județului Timiș de măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către unul dintre angajați, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant.

* Inspectorul şef al IJJ Timiș a exercitat în mod defectuos atribuțiile funcționale conferite prin fișa postului constând în aceea că până la sosirea comisiei de verificare din cadrul Corpului de Control al Ministrului (data de 25.03.2021), nu a dispus vreo măsură managerială în vederea efectuării unei verificări/analize cu privire la modul de intervenţie a echipajului de jandarmi.

* Deși începând cu 21.03.2021, în plan mediatic au apărut video-filmări de la momentul intervenției, iar în 22.02.2021, avocatul societății comerciale și un reprezentant al restaurantului au fost primiți în audientă de către conducerea Inspectoratului, inspectorul șef nu a ordonat efectuarea de verificări interne cu privire la modul de intervenție al subordonaților.

* Chiar dacă la 25.03.2021, operatorul economic s-a adresat cu o petiție inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, acesta nu a asigurat dispunerea tuturor măsurilor legale și identificarea celor 4 persoane care au părăsit restaurantul însoțiți de angajata prefecturii la momentul intervenției jandarmilor.

* De asemenea, în momentul în care unul dintre jandarmi i-a raportat ofițerului care, din dispoziția șefului IJJ, le-a ordonat misiunea, faptul că cele 4 persoane au părăsit restaurantul și nu au fost legitimate, acesta nu a dispus vreo măsură care să faciliteze soluționarea corectă a evenimentului, limitându-se la a ordona subofițerului jandarm să legitimeze celelalte persoane prezente.

* Echipajul de jandarmi a manifestat superficialitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, având în vedere insuficiența măsurilor dispuse, precum și că a acceptat să fie însoțit la intervenția de la restaurantul respectiv de către doi angajați ai prefecturii care nu aveau calitatea necesară și nici nu îndeplineau atribuțiile specifice domeniului în care își desfășurau activitatea.”, se arată în documentul care conține raportul acțiunii realizate de Corpul de Control al ministrului de Interne la Timișoara, conform România TV.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

cet a spus: (aprilie 9th, 2021 at 11:19 )

Raportul a fost prezentat de RTV? Pai nu trebuia sa fie facut public de MI?
Nici nu am citit toate aberatiile din raport (probabil o lupta intre PNL si USR) intrucat incalcarea legii este evidenta dde la bun inceput!!
O persoana care nu era cazata in hotel a sunat si a rezervat o masa pentru ziua urmatoare!
Daca operatorul economic era „sfant” trebuia sa NU faca rezervarea pe motiv ca nu este permisa in starea de alerta!!

Restul e gargara!

Per se a spus: (aprilie 10th, 2021 at 23:26 )

Da, niste persoane din institutii ale statului par ca sunt slabi pregatiti procedural ori evenimente atipice ii prind pe picior gresit. Nimic nou sub soare. Nici in celelalte domenii, private, factorul uman nu duduie de responsabilitate si rigoare. Metehne grele, de care vom scapa candva.
Mi-as dori insa sa nu uitam care era subiectul din propozitie, nu dna Munteanu, nu angajati ai prefecturii ori jandarmeriei ci faptul ca in Timisoara (probabil peste tot in tara) o parte din pensiuni si hoteluri au primit din mai 2020 clienti in restaurante sub acoperirea ca ar fi cazati. Se stie chestia asta, din prieteni, cunostine, colegi de serviciu, care au fost in asemenea situatii: erau primiti inauntru, li se luau date sumare de pe buletin tocmai pentru momentul in care ar fi veni un control, personalul de acolo sa declare ca acei clienti sunt de fapt cazati.
Isteria generala creata de intamplarea cu pricina a mutat bine de tot atentia inspre greselile comise de catre cei care au facut acel flagrant sau ce o fi fost el, iar fapta care a generat balba a ramas frumos coafata si uitata in planul 2. Nu am vazut in articol, unde sunt insiruite concluziile raportului, ca intr-adevar cei 4 ar fi fost cazati asa cum au declarat reprezentantii hotelului. Dreptatea nu trebuie sa stea la cel care striga mai mult si mai tare.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

spital torontalului

Institutul Regional de Oncologie are semnat acordul pentru realizarea studiului de fezabilitate

S-a făcut un pas important pentru ca viitorul Institut Regional de Oncologie să devină realitate. De curând au fost semnate documentele pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Cu acest anunț, probabil că Alin Nica a stricat una dintre ”surprizele” pregătite pentru vizita de mâine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Institutul Regional de Oncologie are semnat acordul pentru realizarea studiului de fezabilitate
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Comloşu Mare se împiedică de Buziaş, Pobeda profită şi revine pe primul loc

Nebunie totală în mini-sezonul de Liga 4 din Timiş. Comloşu Mare nu a rezistat în fotoliul de lider decât două zile. În penultima etapă a campionatului, disputată azi, comloşenii au pierdut cu 1-2 acasă cu Buziaş, după un meci echilibrat. Şi cu asta şi-a diminuat mult şansele la locul I. Pobeda Dudeştii Vechi aştepta un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comloşu Mare se împiedică de Buziaş, Pobeda profită şi revine pe primul loc
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Cum să evitați furturile din buzunare dacă mergeți vineri la Izvorul Tămăduirii

În preajma sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”, aglomerația și agitația ce se creează constituie factori favorizanți pentru comiterea unor infracțiuni în zona lăcașurilor de cult. Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite. Iată recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din buzunare:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum să evitați furturile din buzunare dacă mergeți vineri la Izvorul Tămăduirii
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT lansează un nou proiect dedicat dezvoltării competențelor profesionale

CCIA Timiș lansează un nou proiect dedicat dezvoltării competențelor profesionale prin programe de formare profesională continuă pentru creșterea eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de lider de parteneriat, împreună cu o societate comercială, anunță începerea Proiectului “FPC-Vest – Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIAT lansează un nou proiect dedicat dezvoltării competențelor profesionale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

S-a făcut un pas important pentru ca viitorul Institut Regional de Oncologie să devină realitate. De curând au fost semnate documentele pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Cu acest anunț, probabil că Alin Nica a stricat una dintre ”surprizele” pregătite pentru vizita de mâine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Institutul Regional de Oncologie are semnat acordul pentru realizarea studiului de fezabilitate
În preajma sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”, aglomerația și agitația ce se creează constituie factori favorizanți pentru comiterea unor infracțiuni în zona lăcașurilor de cult. Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite. Iată recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din buzunare:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum să evitați furturile din buzunare dacă mergeți vineri la Izvorul Tămăduirii
Printre beneficiarii noii legi a revoluţionarilor nu se vor mai număra foşti lideri ai Partidului Comunist Român sau ai Gărzilor Patriotice. Anunţul a fost făcut de către senatorul USR PLUS de Timiş, Raoul Trifan. Un nou proiect de lege prin care se doreşte eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor a trecut în această săptămână prin Senat....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Senatorul Raoul Trifan: Foştii lideri ai PCR şi ai Gărzilor Patriotice sunt eliminaţi din rândul revoluţionarilor
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va face vineri, 7 mai, o amplă vizită la Timișoara. Deschiderea noului centru de vaccinare “drive through” de la Shopping City, o premieră pentru oraș, va fi doar un punct în programul larg al oficialului, care include vizite la unitățile medicale aflate în administrarea Primăriei Timișoara și a Consiliului Județean Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministrul Sănătății vine la Timișoara să discute problemele personalului din domeniul medical și cea a infrastructurii de specialitate
Primul centru de vaccinare de tip “drive through” din Timişoara, amplasat la Shopping City, va funcționa fără programare prealabilă pe platforma de specialitate, iar serul folosit va fi cel produs de Pfizer. Accesul se va face cu autoturismele, iar doritorii sunt rugați să vină pregătiți cu chestionarul de vaccinare, disponibil pe internet, gata completat și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul centru de vaccinare “drive through” va funcționa cu serul de la Pfizer, doar cu ”pacientul” în autoturism
Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara cercetează un bărbat de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc. În cursul zilei de ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara au identificat un autocar, ce efectua curse regulate între Cehia și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce avea în bagaj un bărbat la întoarcerea din Cehia
Top