Sport

Ripi merge la mare. Nu în vacanță, ci pentru a începe lupta pentru salvare

Ripensia Timișoara va debuta în faza a doua a campionatului, sâmbătă. Gruparea bănățeană va lupta în play-out, în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în Seria 1, alături de 3 echipe ce au ratat Top 6 în ultima etapă și alături de alte trei echipe fără prea mari pretenții, dar periculoase.

Primul „popas” este Constanța, acolo unde Ripi dispută primul joc din această fază. Farul a pierdut la „mustață” accederea în play-off, dar cu siguranță va avea doar rol de arbitru în lupta pentru supraviețuire.

Din punct de vedere al jocului suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă, împotriva unei echipe, care, alături de Viitorul Târgu Jiu, au practicat poate cel mai frumos fotbal din acest campionat. Farul rămâne una dintre echipele foarte bune ale Ligii 2. Acum nu ştiu în ce măsură vor mai fi ei motivaţi pentru acest play-out, dar valoarea individuală a jucătorilor, calitatea lor tehnică, relaţiile de joc, rămân, şi astea nu pot fi contestate de nimeni. În această perioadă, pentru partidele rămase de disputat, indiferent că vorbim de Farul, „U” Cluj sau Metaloglobus, sunt echipe care au ratat play-off-ul în ultima etapă, ne vom concentra mai mult pe ceea ce trebuie să facem noi ca şi echipă. La fel am procedat şi în această săptămână şi mergem la Constanţa să câştigăm punct sau puncte. Nu va fi deloc uşor. Ştim forţa ofensivă a Farului de pe teren propriu şi avem şi noi calităţile şi atuurile noastre şi cred că putem să facem o figură frumoasă în deplasarea de la Constanţa”, a prefațat întâlnirea Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei.

Farul – Ripensia se joacă sâmbătă de la ora 11.00, în prima etapă a play out-ului Ligii 2. Constănţenii sunt pe prima poziţie în Grupa A, cu 32 de puncte, în timp ce Ripi are 22 de puncte fiind pe locul 5.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago