Opinii

Cei doi timişoreni prezenţi în oficiosul Rusiei, Sputnik: “Excepţionala” Grapini şi “agentul” Fritz

Nu e un secret, site-ul Sputnik România este un oficios al Kremlinului ale cărui interese le serveşte cu o extrem de mare dârzenie. Site-ul duce o continuă propagandă anti-occidentală, fiind acum un vârf de lance al anti-vacciniştilor, aşa cum în anul trecut a fost al covidioţilor. De asemenea, în site îşi găsesc locul cele mai stupide conspiraţii, iar Diana Şoşoacă este de departe cel mai promovat politician. Şi nu oricum, ci numai cu titluri bombastice.

Iată câteva exemple: Diana Șoșoacă îl face praf pe Cîțu – punctează OFICIAL, exact la țintă!”; “Diana Șoșoacă, nou demers fulminant! Dă în vileag ce le ascund românilor Guvernanții”; “Diana Șoșoacă, gest de excepție pentru toți români!”; “Diana Șoșoacă, acțiune cheie în Parlament! Pune pe jar conducerea Sistemului!”. Pe lângă Şoşoacă, oficiosul Moscovei are însă şi alţi “eroi” şi “eroine”.  Una dintre acesatea din urmă este eurodeputata din Timişoara Maria Grapini. De altfel, relaţia dintre Grapini şi propaganda rusă este mai veche, Sputnik, a desemnând-o pe timişoreancă „europarlamentarul anului 2019”. Şi era un an în care avea “concurenţă”, ca de exemplu Norica Nicolai sau Renate Weber.

De altfel, şi acum Sputnik o consideră pe Grapini ca fiind cel mai bun europarlamentar român. “Cel mai activ și curajos europarlamentar, Maria Grapini, a întreprins un demers excepțional, dând un exemplu celorlalți politicieni: a făcut Bruxelles-ul să vadă faptele neconstituționale ale lui Iohannis – și multe altele care nu convin UE!. eea ce nu a îndrăznit nimeni, a făcut Maria Grapini, cel mai activ europarlamentar român!”, se arată, de exemplu, în articolul cu pomposul titlu Maria Grapini, demers excepțional la Bruxelles pentru România – Iohannis, pus la zid!”.

Alte articole de dată recent cu “steaua” Kremlinului din Timişoara: “România pierde miliarde de EURO de la UE – Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu”; “Grapini ia la întrebări Bruxellesul: ce e cu măștile neconforme de pe piața europeană?”; “Grapini, curaj excepțional la Bruxelles: face praf ”ipocrizia fără margini a Occidentului”; “Grapini lansează nucleara: Parlamentul European contestă acordul Consiliului European!”. Să nu uităm, Grapini este eurodeputată din partea lui Dan Voiculescu şi Antena3.

Dar Sputnik are şi un “antierou” în Timişoara. Este vorba chiar de primarul Dominic Fritz, pe care propaganda rusă îl atacă non-stop. Iată câteva titluri sugestive: “Fritz, primarul conspirațiilor și al diversiunii”; “Primarul Fritz, mesaj scandalos despre protestatari – preia vorbele lui Nicolae Ceaușescu!”; “În România politica bate pandemia – cazul Timișoara”; “Fritz de Timișoara, agent al serviciilor germane?”. Ultimul articol este semnat de editorialistul site-ului, Dragoş Dumitriu, fost deputat PRM. De altfel, ultimul său editorial are un titlu care nu mai trebuie comentat: “Lumina apare de la Răsărit – întunericul vine… după Apus”.

 

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

40 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

51 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago