Economic

Cum poate capitalul privat să dezvolte comunităţile locale. Conferinţă internaţională la Buziaş

Primăria Buziaș, Revista Patronatului Român și International Development Institute – S.U.A. organizează în zilele de 27 şi 28 mai Conferința internațională “Implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale”. Aceasta se va desfăşura în sistem mixt: live la Buziaş și sesiune ZOOM ce va fi transmisă live (parțial) online pe pagina de social media.

Evenimentul se doreşte o oportunitate unică de a pune la aceeași masă proiectele comunităților locale, capitalul privat și specialiști în achiziții publice și finanțări nerambursabile, venind într-un moment în care toate economiile se pregătesc de relansare.

Conferința își propune să ofere participanților, atât responsabililor din administrația locală, cât și antreprenorilor și managerilor din mediul de afaceri privat, atât o privire de ansamblu, un tablou al modalităților de finanțare din alte surse a proiectelor de investiții și ale serviciilor în interesul comunității cât și studii de caz, modalități concrete de acțiune pentru implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale.

Prezentările și dezbaterile vor avea în vedere mecanisme, concepte, idei ce vor include: parteneriatul public privat – necesitatea unor reglementări legale, clare și precise, cu privire la PPP, mecanismul finanțărilor nerambursabile, achiziții publice, proiecte de investiții, antreprenoriatul social, lobby și advocacy, comunicare și PR.

Vor ţine prelegeri: Alina GORGHIU, Gheorghe FALCĂ, Marilen PIRTEA, Alin NICA, Emil BOC, Ilie BOLOJAN, Ovidiu Adrian TEBAN, David BAXTER, Suman TIMSINA, Adriana AHCIARLIU KYRIAKIDIS, Ovidiu SLIMAC, Ionuț NACHE, Oana PASTRAMĂ. Principalii organizatori ai evenimentului sunt Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş şi Cezar Iulian Armașu, Director Revista Patronatului Român.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

13 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

13 ore ago