Administratie

Dominic Fritz insistă pentru ruperea ”lanțului garanțiilor”: Primăria poate fi oricând executată silit pentru o datorie de 50 de milioane de lei

Problema Colterm continuă să îi dea mari dureri de cap primarului Timișoarei, Dominic Fritz, și echipei sale. Dorința sa este să taie ”lanțul garanțiilor” dintre cele două organizații, subliniind că acest sistem nu mai poate continua. În sprijinul acestei intenții stă chiar faptul că municipalitatea poate fi oricând executată silit și să rămână cu conturile blocate din cauza societății de termoficare.

Primarul acuză vechiul Consiliu de Administrație al Colterm că a luat decizii care sunt la limita legalității. Conform lui Fritz, una dintre aceste decizii scoate lunar 3,5 milioane de lei din bugetul municipalității, iar o datorie de 50 de milioane de lei poate duce oricând la blocarea totală a activității Primăriei Timișoara de către cei de la E.ON.

“Vechiul Consiliu de Administrație a considerat că primăria trebuie să dea o garanție pentru Colterm. Ceea ce eu consider la limita legalității. Noi acum plătim un credit de 3,5 milioane de lei pe lună, pentru certificatele din 2019, pe baza unei garanții. Acum ne poate executa ca primărie E.ON pentru niște garanții în valoare de 50 de milioane de lei, pentru facturi pentru care a garantat primăria în ultimii ani. 50 de milioane de lei, în orice zi ne poate executa E.ON! Asta este ce vechiul consiliu de administrație a făcut, deci nu iau lecții de la vechiul consiliu de administrație. Nu putem să continuăm acest lanț al garanțiilor și tocmai de aceea am semnalat aceste probleme Guvernului României”, a afirmat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

24 de minute ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

2 ore ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

2 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago