Sport

În ciuda unui atac foarte slab, Poli a terminat peste așteptări, pe 6! Vezi o statistică interesantă a timișorenilor din acest sezon

Sezonul 2020-21 a fost unul aparte din mai multe puncte de vedere. Pentru Politehnica Timişoara a fost o stagiune de Liga 2 cu multe provocări. După incertitudinile din vara anului trecut şi problemele cauzate de pandemie, alb-violeţii au ajuns să lupte în play-off-ul de promovare. Iar chiar dacă accederea în eşalonul de elită nu a fost realizată, progresul a fost evident prin obţinerea celei mai bune poziţionări de la startul proiectului.
Politehnica s-a clasat pe locul 6 după o ediţie neobişnuită a Ligii 2. Echipa viola a încheiat sezonul regular, care a conţinut 19 jocuri (în 21 de etape), tot pe locul 6, cu 32 de puncte. La finalul play-off-ului alb-violeţii au totalizat 41 de puncte după alte zece partide, încheind astfel la trei puncte distanţă de locul 4, ultimul care asigura prezenţa la barajul de promovare în Liga I.
Politehnica a avut un parcurs onorabil şi în Cupa României, fiind eliminată în faza optimilor de finală de AFC Astra (scor 1-2), după ce a trecut în tururile anterioare de CSC Ghiroda şi U Craiova 1948.
În ceea ce priveşte statistica jucătorilor, de remarcat ar fi că un singur component al echipei nu a lipsit în niciun joc din campionat. E vorba de atacantul Mircea Axente, totodată unul dintre puţinii jucători din lot care nu a fost afectat de noul coronvavirus toamna trecută. Totuşi, lider la capitolul minute petrecute pe gazon în Liga 2 este vice-căpitanul Cristian Scutaru, cu 2.426 de minute contabilizate.
Principalii marcatori ai alb-violeţilor în campionat au fost Petre Ivanovici şi Stjepan Plazonja – câte patru goluri fiecare. “Pedro” a fost golgheterul Politehnicii dacă ţinem cont şi de partidele din Cupă, unde a mai marcat de trei ori. De asemenea, pasele mijlocaşului din Freidorf au dus la înscrierea altor patru goluri pentru Poli în Liga 2. Lider la capitolul “assist-uri” în campionat e însă Alex Munteanu, cu cinci faze lucrate care s-au transformat în goluri pentru colegi.
Atacul nu a fost punctul forte al echipei noastre nici în stagiunea 2020-21, alb-violeţii marcând doar 27 de goluri. S-au încasat în schimb 29 de goluri, adică un gol pe meci, dar patru dintre acestea au venit la Mioveni (scor 0-4 în play-off), cel mai dur eşec stagional. Cele mai clare victorii au fost cu scorul de 2-0 (cu Ripensia şi Buzău), respectiv acel 3-1, în deplasare, cu U Craiova 1948 în Cupa României.
Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La anul, lalelele vor fi admirate şi în Parcul Botanic

Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…

2 ore ago

Mai multe proiecte din Timiș primesc fonduri pentru a încuraja deplasarea pe biciclete/FOTO

Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…

2 ore ago

Contribuția lui Albert Kristóf-Krausz la modelarea spațiul urban și artei locale într-o nouă expoziție temporară la MNArT

Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…

2 ore ago

Timișoara candidează la titlul de Destinația Anului în 2025

Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…

2 ore ago

La Urseni se va construi o creşă nouă cu o investiţie de la CNI de aproape 17 milioane

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…

2 ore ago

După 35 de ani

Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…

3 ore ago