Politica

Liberalii timişeni, în prag de alegeri. Preşedinţia PNL Timiş, antamată de Alin Nica. Dispute aprinse la PNL Timişoara

Dacă Alin Nica nu va avea nici cea mai mică problemă în a fi ales preşedinte al PNL Timiş, la organizaţia Timişoara lucrurile sunt mult mai complicate. Până la această oră sunt vehiculate cel puţin trei nume pentru a prelua conducerea organizaţiei municipale: Raul Ambruş, Cosmin Tabără şi Marilen Pirtea..

În această săptămână a fost aprobat calendarul alegerilor din PNL, care vor culmina cu Congresul organizat pe 25 septembrie. Cum alegerile pornesc de jos, de la „firul ierbii”, în perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc alegeri la nivel local, iar între 1 iulie şi 10 august se vor organiza conferinţele judeţene de alegeri.

În PNL Timiş, cel puţin în privinţa preşedintelui, lucrurile sunt clare. În cvasiunanimitate, conducerea filialei este de acord că e nevoie de continuitate. Aceasta înseamnă că actualul preşedinte interimar, Alin Nica, va deveni şi preşedinte ales, foarte probabil fără să aibă vreun contracandidat. De altfel, Nica este singurul care şi-a anunţat intenţia de-a candida la şefia organizaţiei judeţene.

Lucrurile stau însă cu totul altfel la organizaţia PNL Timişoara. Aceasta este condusă cu titlu de interimat tot de Alin Nica, după ce fostul preşedinte Dan Diaconu a demisionat după alegerile locale. Până la această oră sunt în discuţie cel puţin trei candidaturi pentru preşedinţia organizaţiei municipale.

Primul care şi-a anunţat intenţia în interiorul partidului este tânărul consilier municipal Raul Ambruş, preşedintele TNL Timişoara. În discuţii a intrat şi viceprimarul Cosmin Tabără, susţinut în special de secretarul general al PNL Timiş, Dănuţ Groza. Nu în ultimul rând, ar putea intra în cursă şi deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest. Acesta din urmă vrea însă să vadă iniţial ce se doreşte din această organizaţie.

„Eu nu vreau să lupt împotriva cuiva, ci pentru ceva. Vreau să văd dacă se doreşte o nouă viziune pentru această organizaţie. Dacă se doreşte atragerea mediului universitar, a mediului de afaceri, dacă se doreşte o schimare de paradigmă, o să candidez”, a declarat Pirtea pentru deBanat.

Neglijată oarecum în trecut, organizaţia PNL Timişoara a fost un fel de anexă a filialei judeţene. În mod normal însă, preşedintele acestei organizaţii ar putea fi şi viitorul candidat al partidului la scaunul de primar al Timişoarei. Şi asta în condiţiile în care preşedintele organizaţiei judeţene, Alin Nica, este preşedinte al CJ Timiş şi, în mod cert, nu-şi va dori o candidatură la Primăria Timişoara.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago