Invatamant

Lucrările la biblioteca UVT de pe strada Paris avansează vizibil/FOTO

O treime din lucrările de reabilitare și extindere a clădirii bibliotecii Universității de Vest Timișoara situată pe strada Paris au fost executate. Pe lângă reabilitarea clădirii istorice, aici se va realiza un nou corp cu 15 săli de seminar și trei de curs, dar și un amfiteatru cu 120 de locuri.

Proiectul privind „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, având ca beneficiar

Universitatea de Vest din Timișoara, cuprinde reabilitarea generală a imobilului de pe Paris, extinderea cu un corp nou de clădire și mansardarea construcției existente.

Vor rezulta 15 săli de seminar și trei de curs, trei spații expoziționale, un amfiteatru cu o capacitate de 120 de locuri, un cabinet pentru activități practice, două centre colaborative, două birouri administrative și alte spații conexe.

Lucrările de construcții sunt în curs de desfășurare, gradul de realizare fiind de aproximativ 28%.

S-au realizat lucrări de rezistență la corpul nou și cel existent, lucrări de arhitectură, respectiv desfaceri și demolări, protecții si izolații, compartimentări, finisaje interioare și exterioare, refacerea învelitorii și realizarea terasei necirculabile, hidroizolarea demisolului, lucrări la partea de tâmplarie și de instalații (termice, de climatizare, electrice, de detectare incendiu) etc.

Construcția va fi refuncționalizată pentru activități educaționale destinate ciclurilor de master și doctorat.

În imobilul de pe strada Paris ar urma să lucreze 1.450 de masteranzi și doctoranzi, alături de cadre didactice de la cinci facultăți ale UVT (Economie și Administrare a Afacerilor, Drept, Sociologie și Psihologie, Litere, Istorie și Teologie, Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării), care în infrastructura realizată să beneficieze de condiții de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii pe piața muncii.

Valoarea totală a investiției este de 11,1 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10,8 milioane lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Data de finalizare, conform contractului, este 30.09.2022.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de educație și formare pentru asigurarea unui proces educativ la cele mai înalte standarde, care să contribuie la creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

4 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

5 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

7 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

9 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

9 ore ago