Politica

PNL Timiş nu a luat o decizie privind susţinerea unui candidat la preşedinţia partidului. Orban şi Cîţu, aşteptaţi la Timişoara

Pare tot mai evident, pe zi ce trece, că la şefia PNL vor candida actualul preşedinte Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu. Dacă unele organizaţii judeţene şi-au anunţat deja susţinerea pentru vreun candidat, PNL Timiş mai aşteaptă. De altfel, în perioada imediat următoare vor ajunge la Timişoara atât Ludovic Orban, cât şi Florin Cîţu.

Dacă Ludovic Orban şi-a anunţat intenţia de-a candida pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, premierul Florin Cîţu nu a făcut nicio declaraţie în acest sens, menţionând doar că îşi doreşte o funcţie în conducerea partidului. În ultima perioadă, devine însă tot mai evident faptul că funcţia de care vorbeşte Cîţu este chiar cea de preşedinte.

În atare condiţii, spre deoseite de alte organizaţii, PNL Timiş nu a luat o decizie în privinţa candidatului pe care îl va susţine la şefia partidului.

„Încă nu ne putem pronunţa. În perioada imediat următoare vor veni la Timişoara şi preşedintele Ludovic Orban şii premierul Florin Cîţu. Vom discuta, vom analiza şi vom decide la momentul potrivit”, ne-a declarat Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş

În privinţa faptului că există mai multe filiale care şi-au anunţat susţinerea pentru Ludovic Orban, în timp ce Emil Boc a menţionat că-l va suţine pe Florin Cîţu, Nica a afirmat: „Din experienţa altor congrese, sunt sigur că foarte multe se pot întâmpla până atunci.”

Cât despre performanţele celor doi, cel puţin ca premieri, Nica are doar cuvinte de laudă.

„Florin Cîţu este un foarte bun profesionist şi este exact ceea ce are nevoie România acum. Datele Eurostat au confirmat că România se află pe un drum bun şi vom reveni din criză mult mai repede. Economia se dezvoltă şi, un aspect pozitiv, se dezvoltă antreprenoriatul autohton. Ludovic Orban a gestionat ţara în vremuri extrem de tulburi şi a făcut-o foarte bine. Este foarte important acum să găsim cel mai bun om în fruntea paridului, care să conducă PNL spre câştigarea alegerilor din 2024”, a continuat Nica.

„Voi candida cu certitudine”

În privinţa alegerilor judeţene, Nica a afirmat că va candida la funcţia de preşedinte al PNL Timiş, dorindu-şi şi contracandidaţi.

„Eu voi candida cu certitudine la preşedinţia PNL Timiş. Am întrebat pe toată lumea dacă mai vrea cineva să candideze. Competiţia în interiorul partidului paote să producă doar lucruri bune”, a spus Nica.

De menţionat că Ludovic Orban a anunţat ca dată a Congresului ziua de 15 septembrie, dar o decizie finală în acest sens trebuie să ia BPN al PNL, acolo unde se va stabili şi calendarul alegerilor. Cel mai probabi, alegerile la nivel judeţean vor avea loc cel mai târziu până în luna iulie, ulterior venind perioada concediilor. De meţionat că alegerile în PNL se vor face de la „firul iervii”, începând cu organizaţiile locale, continuând cu cele judeţene, pentru ca în final să se desfăşuoare congresul.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago