City-managerul Timișoarei luat la bani mărunți de consilierul liberal Lucian Căldăraru: Ați fost în Parcul Botanic? Mă ia o durere de stomac!

City managerul cu experiență bancară al Timișoarei a fost luat la întrebări de consilierul local liberal, Lucian Căldăraru. Acesta l-a ”interpelat pe Matei Creiveanu despre curățenia din oraș, mai bine spus lipsa acesteia.

Căldăraru a fost extrem de supărat din cauza lipsei de curățenie din oraș, mai ales din anumite parcuri.

Domnule administrator public, am rugămintea să vegheați asupra acestui oraș și să ne informați la ce măsuri se iau. Informați-l pe domnul primar că sunteți numit de dânsul. Așa intru la îndoială când văd că avem trei membri în Consiliul de Administrație de la RETIM care iau 3.500 de lei pe lună. Vreau să se implice toți, inclusiv aparatul de specialitate în rezolvarea problemelor Timișoarei”, a spus Lucian Căldăraru, în cadrul punctului destinat interpelărilor.

Mai precis, liberalul a cerut informații legate de Parcul Botanic, despre care l-a întrebat pe Creiveanu când l-a vizitat ultima dată.

”De dimineață între orele 6 și 7”, a răspuns prompt Creiveanu.

Iar Căldărarul a continuat chestionarea oficialului primăriei, beneficiind și de răsăunsul primit.

„Ați fost în Parcul Botanic, deci? Ați văzut ce se întâmplă acolo? Nu e în regulă, mai ales dacă mă prinde o durere de stomac… Este dezastru. A apărut o platformă de gunoi pe strada Onițiu. Domnule, ce se întâmplă cu societățile astea ale noastre: RETIM, celelalte trei? Ne facem treaba sau nu ne facem treaba acolo? Nu este în regulă și pe urmă vin unii și îl înjură poate pe bună dreptate pe primar. Pentru că domnul primar și domnii viceprimari au în total șase consilieri plus patru consilieri plus șefi de cabinet plus city-manager. Nu ajung! Păi ce facem domnilor, ne batem joc de oraș? Sau poate trebuie să lansăm o colectă de bani ca să luăm în custodie câte o jardinieră din aia din oraș pentru că n-o să meargă domnul Fritz acolo când avem Horticultura”, a mai decarat Lucian Căldăraru.

Apărarea city-managerului a venit din partea primarului Dominic Fritz.

„Munca domnului city-manager nu se poate despărți de munca aparatului. Are o funcție de conducere, nu se poate separa munca lui de cea a aparatului de specialitate. În domeniul curățeniei, bineînțeles că nu suntem mulțumiți și tocmai de aceea ne-am asumat această reorganizare în care am desființat Direcția de Mediu, care a făcut aceste contracte cu caiete de sarcini despre care avem dubii. Bineînțeles că și la Horticultura trebuie să urmeze niște schimbări în felul în care presetează serviciul. În ceea ce privește curățenia, de aceea ne-am asumat să facem din Biroul de Salubrizare un serviciu în care o să lucreze 14 oameni”, a fost răspunsul primarului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

4 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

5 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

6 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

9 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

10 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

11 ore ago