Politica

E oficial, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş se confruntă pentru preşedinţia PNL Timiş. Ce susţinere au în partid

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, şi consilierul municipal Raul Ambruş au intrat oficial în lupta pentru scaunul de preşedinte al PNL Timişoara. Dacă Tabără are susţinerea “greilor” filialei judeţene, Ambruş este susţinut de tinerii din filiala timişoreană. Ultima zi de încrieri a fost luni, 28 iunie, iar alegerile au loc sâmbătă, 3 iulie.

Aşa cum deBanat a relatat în urmă cu o zi, în lupta pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara au intrat Cosmin Tabară, viceprimar al Timişoarei, şi Raul Ambruş consilier municipal. Tabără şi-a anunţat cadidatura abia luni seara, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Mă cunoașteți, nu îmi intră în obișnuință să vând vorbe goale. Vă pot confirma că am alături o suită de liberali semnificativi pentru organizație și dintre simpatizanți, oameni care m-au încurajat și mi-au confirmat susținerea pentru a conduce organizația Timișoara. Dacă nu aveam șansa de a primi susținerea acestor oameni, probabil că nu m-aș fi decis să intru în alegerile interne pentru funcția de președinte PNL Timișoara, probabil că aș fi candidat la vice-președinte, cu o viitoare concentrare doar asupra vieții administrative (…) Spun foarte clar: PNL Timișoara nu are astăzi suficiente resurse de reprezentare, prestigiu și impact public, ca organizație, prin care să convingă timișorenii că este pregătită pentru dificilul serviciu public de a administra o comunitate atât de complexă, astfel că abia de aici înainte începe munca de dezvoltare a organizației (…) Acest tip de lideri, cu unele excepții, au lipsit până acum din PNL Timișoara. Liderul #PNL trebuie să fie acompaniat de un tandem de voci reprezentative pentru Timișoara (…) Consacrarea unei noi echipe și a unui lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu 6-8 luni înainte de alegerile locale din 2024. Dar, există o condiție prealabilă pentru ca să se producă această schimbare favorabilă liberalilor, în opiniile cetățenilor: să ne propunem în mod cinstit și autentic să recâștigăm Primăria Timișoara, cu credința că este absolut posibil, că este absolut util orașului și că stă în puterea echipei PNL să revină la conducerea orașului”, a transmis Tabără.

Cu o zi înainte şi Ambruş îşi anunţase depunerea candidaturii, tot pe pagina sa de Facebook. Totuşi, dacă despre Ambruş se ştia de mult timp că va candida, Tabără a luat această decizie, în ultima clipă. De altfel, el a fost împins mai mult de la spate de “greii” organizaţiei PNL Timiş, în special de secretarul general, Dănuţ Groza, Aceştia îl consideră pe Ambruş necopt şi lipsit de anvergură pentru această funcţie. Cu toate că mimează imparţialitatea, chiar şi preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, ar fi în tabăra lui… Tabără, afirmă surse din partid. Mai mult, lui Ambruş i s-ar fi cerut de către liderii PNL Timiş să nu candideze, dar acesta a refuzat

Dacă ne raportăm la aceste lucruri, s-ar putea considera că Tabără va câştiga la pas competiţia, dar nu este deloc aşa. Chiar dacă este încă foarte tânăr şi fără anvergură, Ambruş şi-a pregătit de mult timp această candidatură. A înscris foarte mulţi tineri în partid, chiar sute, care îi sunt foarte loiali. Pe mulţi i-a ajutat să se angajeze, inclusiv în Primăria Timişoara, în tipul administraţiei Robu. El este cunoscut de mai toţi membrii PNL Timişoara, spre deosebire de Tabără.

Iar un barometru ar putea fi chiar cele două postări de pe Facebook, e drept, a lui Tabără fiind mai recentă. Dacă Ambruş a strând aproape 600 de “like”-uri, peste 500 de comentarii şi peste 250 de distribuiri, postarea lui Tabără a întrunit sub 350 de “like”-uri, sub 200 de comentarii şi sub 100 de distribuiri.

raul ambrus

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

8 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

8 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

10 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

11 ore ago