Politica

Nicolae Robu afirmă că a fost ameninţat de Vasile Popovici. Ce spune de jignirile aduse la adresa a trei universitari timişoreni

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a fost ameninţat de către scriitorul şi universitarul Vasile Popovici, prezentând în acest sens captura unui mesaj pe pagina sa de Facebook. Pe de altă parte, Robu spune că regretă cuvintele dure folosite la adresa a trei intelectuali timişoreni, adăugând însă că ele sunt “potrivite realităţii”.

 După ce numărul intelectualilor şi nu doar care au reacţionat la ieşirea grobiană a fostului primar la adresa a trei universitari timişoreni se îngroaşă, Nicolae Robu revine. Amintim aici că, în urmă cu o zi, într-o postare pe Facebook, fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, i-a catalogat pe scriitorii şi universitarii Marcel Tolcea, Daniel Vighi şi Vasile Popovici, drept “nulităţi şi “lichele ahtiate după bani”. Imediat au apărut mai multe reacţii vizavi de această ieşire venite din partea unor intelectuali din întreaga ţară.

Nicolae Robu prezintă acum un mesaj pe care l-ar fi primit de la Vasile Popovici, mesaj pe care-l consideră ca fiind o ameninţare. “Încă nu s-a terminat Nicu, urmează acum partea a doua şi a treia. Ne vei ruga să încetez”, scrie în mesajul prezentat de Robu. (De observat un dezacord grosolan în ultima propoziţie.).

“E LICHEA SAU NU? Iată ce mesaj am primit de la dl “prof.univ.dr.” Vasile Popovici, în noaptea de 27/28 septembrie 2020, la ora 00:13, după ce nu cu multă vreme înainte, mi se adresa cu “Dragă Nicu”, “Te sărut”, etc.; ba chiar m-a invitat la el acasă la o cină între prieteni! De ce schimbarea? Simplu: pt că eu n-am dat curs intereselor sale! Mesajul este, evident, ceea ce în termeni juridici se cheamă amenințare!”, a postat Robu pe pagina sa de Facebook.

În privinţa limbajului contondent din ziua precedentă, Robu afirmă că regretă cuvintele dure, dar… rămâne cum a stabilit.

“Eu regret cuvintele dure folosite, nu pt că nu ar fi potrivite realității, ci pt că mi-ar plăcea să nu ajung să recurg la ele! Dar viața ne duce uneori -e drept: cu aportul nostru- și în “arene” în care facem ce nu ne place! Dar, suntem oameni și… nimic din ce e omenesc nu ne e străin -ca să parafrazez”, a mai scris Robu.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

13 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

15 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

18 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

18 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

18 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

18 ore ago