Timp liber

Universitatea de Vest devine partener al Gărâna Jazz Festival la o ediţie aniversară

Universitatea de Vest din Timișoara devine partener al Gărâna Jazz Festival, cel mai important festival de jazz în aer liber din sud-estul Europei. Parteneraitul are loc chiar la ediţia aniversară cu numărul XXV.

De la prima ediție și până în prezent, la Gărâna Jazz Festival au performat cei mai cunoscuți artiști ai acestui gen muzical, mulți dintre ei distinși cu premii Grammy, iar de prestația lor s-au bucurat mii de iubitori au jazz-ului din întreaga lume. Prin acest parteneriat, UVT își extinde lista de evenimente culturale pe care le susține și le promovează, alături de conferințe, artist talks, expoziții, concerte și multe altele, confirmând dorința de a crea un mediu cultural cât mai efervescent, în anticiparea anului 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„Universitatea de Vest din Timișoara devine partener al Gărâna Jazz Festival, cel mai important festival de jazz în aer liber din sud-estul Europei. Parteneriatul se realizează într-un moment istoric pentru festival, care anul acesta marchează cea de-a XXV-a ediție, un serial anual de jazz outdoor îndrăgit în Banat, dar și în diaspora bănățenilor aflați în toată lumea. Gărâna Jazz Festival este un eveniment preferat de un public avizat și exigent, o popularitate pe care ne bucurăm să o susținem prin parteneriatul dintre UVT și Gărâna Jazz Festival, pentru bucuria celor care preferă muzica și atmosfera de calitate”, a menţionat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Parteneriatul unește energiile uneia dintre cele mai importante universități din România cu un festival de top din țara noastră.

Anul acesta, între 7 și 11 iulie, vor cânta la Gărâna nume reprezentative ale jazz-ului: Paul Lay Trio, Avishai Cohen Trio, Nils Petter Molvær Band sau Dhafer Youssef.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago