Ziaristu' de terasă

Lovitură la Fritz. Nicolae Robu are un mare fan în Germania: îl cheamă Cîrpaci şi scrie în… “grapineză”

În urmă cu mai bine de doi ani, fostul primar Nicolae Robu şi-a descoperit un mare fan în Florida, acolo unde plecase în vacanţă cu bunul său prieten Nasleu. Iată însă că fostul edil are fani – cel puţin unul – şi în Germania, ţara natală a marelui său inamic, cel care-l face să-şi verse zilnic frustrările pe Facebook. Admiratorul său are un nume de rezonanţă în Timişoara, Christopher Cîrpaci, şi spune că e născut şi crescut în Germania. Dar, cel mai important, se exprimă în scris în… “grapineză”, ceea ce ne face să credem că a învăţat limba română luând cursuri intensive de la o fostă olimpică, azi eurodeputată şi prietenă de-a lui Şoşoacă.

Dar cum am descoperit admiratorul lui Robu, dar şi al altui celebru primar din România? Zilele trecute, într-un nou exerciţiu de autoadmiraţie, în faţa oglinzii şi cu “deştele” pe tastatură, Nicolae Robu a scris din nou de cum i-a fericit pe timişoreni cu un parc auto ce n-a văzut Parisul: zeci de tamvaie noi, autobuze cu nemiluita, firobuze cât încape, başca trotinete, biciclete şi niscaiva vaporaşe. Şi ca să nu se înţeleagă cumva greşit, Robu a explicat de ce a făcut această prezentare. Ba şi-a mai descoperit singur un mare cusur: nu s-a lăudat destul (sic!)

“Fac această raportare nu pt a mă lăuda -la ce mi-ar servi?!-, cum știu că vor spune unii, ci pt ca dv, timișorenii, să știți ADEVĂRUL, pt că meritați să știți adevărul! Una din greșelile mele a fost și că nu am vorbit destul despre ce am făcut, considerând că doar se vede pe teren. Pe acest fond al neinformării suficiente de către mine, a venit propaganda fritz-istă și a păcălit zeci de mii de oameni cu minciuni ordinare, spuse fără scrupule!”, a explicat Robu, găsind astfel o nouă explicaţie a pierderii alegerilor: colosala sa modestie.

Şi au curs comentariile, vreo 200, în general binevoitoare cu fostul primar şi agressive cu actualul. Printre acestea a fost şi cel al cursantului la “grapineză”, Christopher Cîrpaci, care a avut o postare de vis:

„asa Este dar rominu nicio data nui multumit credetima ca am crescut in germania nascut, si sint autobuze care nici nu au clima, timisoara Este inca fuarte avansata bravo voua Domnu robu asa ca dumneavuastra mai Este domnu piedone dela bucuresti sectoru 5 !!”

Exact, ucenicul şi-a depăşit maestra. Şi nici nu se lasă. După ce un cetăţean îşi pune nişte semne de întrebare privind calitatea, totuşi turcească, a noilor tramvaie, Robu are o replică dură: „Da, domnule! E o fabrica cu tehnologie de ultima ora, cu specialisti f buni, cu hale pe 40 Km! Daca e buna sa exporte tramvaie in SUA, o fi buna si pt noi. Oricum, furnizorii se stabilesc prin licitatie, nu se aleg de catre Primar!”

Iar neamţul Cîrpaci sare şi el în apărarea idolului său: „Daca nemti cumpara dela turci noi romani dece nu ???? Noi vrem ceva mai dela USA lasa cai bn decat nimik”

Fabulos de-a dreptul! Că admiratorul lui Robu are legătură cu o celebră familie de “dezvoltatori imobiliari” care a acaparat centrul Timişoarei, nu mai ştim.

Acest articol nu e nici măcar pamflet, iar rasist cu atât mai puţin.

Foto Facebook Christopher Cîrpaci.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

19 minute ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

4 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

6 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

7 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

7 ore ago