Opinii

Primiţi cu circul? Bâlciul din PNL Timişoara continuă

După colosalul show de lumini, zgomote şi, mai ales, înjurături oferit cu mare generozitate de PNL Timişoara întregii Românii, pe data de 3 iulie, liberalii timişoreni pregătesc, se pare, ceva şi mai fascinant. Nu insist mult, a ajuns de notorietate naţională, pe 3 iulie a avut loc o primă încercare de alegeri în organizaţia PNL Timişoara. Caz rarisim, organizatorii din PNL Timiş au anulat alegerile fiindcă au fost probleme… cu organizarea. Organizare care a fost însă extraordinară, au continuat aceeaşi organizatori, problema fiind faptul că s-au furat nişte liste, ceva ştampile, iar unii tineri au dat dovadă de lipsă de maniere.

Aşa că organizatorii, în frunte cu preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, au părăsit incinta (Sala Filarmonicii), într-un cor de huiduieli şi înjurături, mai ceva ca la un Steaua – Dinamo de pe vremuri. Şi asta nu a fost totul, susţinătorii candidatului Raul Ambruş au continuat alegerile şi – supriză mare! – l-au declarat câştigător pe acesta. Ba s-a format şi un aşa numit Birou Politic Local (BPL) ales al PNL Timişoara.

În schimb, conducerea interimară a PNL Timiş a trecut la sancţiuni pe bandă rulantă. În jur de 20 de susţinători ai lui Ambruş, în frunte cu acesta, au fost suspendaţi din partid. Chestie anectodică, pentru ca aceşti membri să nu mai intre la partid, s-a schimbat yala la sediul PNL Timiş. Culmea, în clădire îşi are cabinetul parlamentar şi deputatul Claudiu Chira, unul dintre „răzvrătiţi”.

Echidistantă, aceeaşi structură a luat măsuri şi împotriva fostului BPL interimar al PNL Timişoara. Astfel, preşedintele interimar, Alin Nica, şi Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş au schimat conducerea interimară de la PNL Timişoara, acolo unde Alin Nica a fost înlocuit din funcţia de preşedinte interimar cu… Alin Nica. Aţi citit bine, pe scurt, liderul judeţean Alin Nica a decis să-l schimbe pe liderul municipal Alin Nica cu… Alin Nica. (Se vorbeşte că, dacă preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, nu va organiza alegeri interne, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, îl va pune şef interimar la PNL Lugoj în locul lui Buciu pe… Alin Nica. Şi chiar nu-i glumă!) E drept, au existat mai multe schimbări în BPL interimar.

Dar, am ajuns în situaţia ca, în acest moment, să existe două structuri care-şi revendică şefia PNL Timişoara: BPL ales (trupa Ambruş) şi BPL interimar (gruparea Nica). Cazul a ajuns şi pe ordinea de zi a Comisiei de Arbitraj a PNL, dar probabil acolo sunt doar indivizi obişnuiţi să lucreze la stat. Aşa că judecata se lasă aşteptată de multă vreme, când ar trebui să fie una cu mare celeritate.

Culmea este faptul că Nica a fost un mare susţinător al lui Ambruş la şefia PNL Timişoara şi abia cu câteva zile înainte de alegeri s-a răzgândit şi a trecut de partea lui Cosmin Tabără, poate cel mai nevinovat personaj din întregul circ. De altfel, întregul bâlci a pornit chiar de la susţinerea pe care Nica i-a acordat-o lui Ambruş o lungă perioadă de timp. Perioadă în care Ambruş a băgat o grămadă de tineri în partid, tineri care au legături cu liberalismul câte are Şoşoacă cu bunul simţ.

Ei bine, sâmbătă, 31 iulie, se organizează din nou alegeri în PNL Timişoara. Cu toate că şi-a revendicat victoria din 3 iulie, Ambruş s-a înscris din nou în cursă. Şi n-a făcut-o singur. Alături de el s-au mai înscris în cursa pentru şefia PNL Timişoara şapte susţinători. Ceea ce denotă deja o mare neseriozitate, chiar băşcălie, şi transformă aceste alegeri într-un nou bâlci. Poate unul mult mai mare decât precedentul, fiindcă lumea s-a radicalizat.

Un radicalism care copiază şi ceea ce se întâmplă la centru, acolo unde confruntarea susţinătorilor lui Cîţu cu cei ai lui Orban a depăşit orice prag al decenţei, transformându-se într-un adevărat război în care nu se mai iau prizonieri. Se iau în schimb trădători cu ghiotura. Iar PNL ar putea fi distrus pentru ambiţiile unora sau altora care nu au nicio legătură cu viitorul partidului. Vezi funcţia de guvernator al BNR, un scaun în CCR sau contracte cu statul cât cuprinde.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

6 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

7 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

7 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

8 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

9 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

11 ore ago