Administratie

Colterm a prezentat noua organigramă de personal

La câteva zile după ce a cerut insistent prezentarea noii organigrame a societății Colterm, consilierul local Roxana Iliescu a anunțat că această obligație a societății a fost îndeplinită. Totuși, conform acesteia, această nouă organigramă ar fi diferită de cea votată de conducerea primăriei și a societății de termoficare.

Noua organigramă ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie.
„A apărut și noua organigramă Colterm SA, votată în ședința CA din 16.08.2021. Ma bucur că m-au ascultat și au publicat-o… Cum spuneam încă din 12 august, este vorba despre o organigramă nou-nouță, alta decât cea anunțată cu surle și trâmbițe în iunie! De altfel, pe cea anunțată cu atâta fast în iunie, nici măcar publicată pe site nu o găsiți, că de aplicare nici nu s-a pus problema vreo secundă…”, a spus Iliescu.
Noua organigramă, ultima variantă, a fost pusă pe site-ul companiei și poate fi consultată pe internet https://www.colterm.ro/despre-noi/organigrama

Aceasta are prevăzute posturi de director general, director tehnic Direcția Centrale Termice și Cogenerare, director tehnic Direcția Economică și director Distribuție la Direcția Distribuție. Colterm are acum și un Departament de Eficiență Energetic și Sustenabilitate, un altul de Strategie Dezvoltare, precum și Departamentul Furnizare.

Amendă pentru postul de director general?

Roxana Iliescu a mai lansat o ipoteză, mai precis ca în contul sumelor înregistrate ca și amendă de Colterm să se adauge alte sume, pentru că selecția unui nou administrator nu e efectuată la timp. În sprijinul afirmațiilor ei, ea se referă la ART. 64^4 Legea 111/2016
“(1) În caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administratori, procedura de selecţie se declanşează, prin grija autorităţii publice tutelare, în termen de 45 de zile de la vacantare.
(2) În caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de directori, procedura de selecţie se declanşează, prin grija preşedintelui consiliului de administraţie sau supraveghere, în termen de 30 de zile de la vacantare.
(3) Procedura de selecţie pentru membrii consiliului de administraţie sau supraveghere şi directori se finalizează în termen de cel mult 150 de zile de la declanşare.
(4) Nerespectarea de către conducătorul autorităţii publice tutelare a termenului de declanşare a selecţiei prevăzut la alin. (1) de către întreprinderile publice aflate în subordine, coordonare sau în portofoliu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.
(5) Nerespectarea de către preşedintele consiliului de administraţie sau al consiliului de supraveghere a termenului de declanşare a selecţiei prevăzut la alin. (2) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 lei.
6) Nerespectarea de către persoana responsabilă a termenului prevăzut la alin. (3) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.000 lei.”, transmite consilierul local timișorean.

În urmă cu câteva zile, Cristian Mîțu, fostul șef al Consiliului de Administrație, a fost avansat director general, post pe care ar trebui să stea patru luni, adică mai mult decât termenul manționat de Iliescu în paragraful de mai sus.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago