Anunţuri

Comunicat de presă privind lansarea proiectului ”Consolidarea capacitatii sistemului medical public de gestionare a situatiei de urgență cauzată de criza COVID-19, în cadrul Spitalului Orășenesc Sânnicolau-Mare”

[04.08.2021]

 

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19,
în cadrul Spitalului Orășenesc Sânnicolau-Mare”

 

Spitalul Orășenesc Sânnicolau-Mare, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Consolidarea capacitatii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în cadrul Spitalului Orășenesc Sânnicolau-Mare”, cod SMIS 141108, proiect desfășurat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, Obiectivul Specific 9.1 „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Obiectivul general al proiectului/scopul proiectului: Creșterea capacității Spitalului Orășenesc Sânnicolau Mare de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în contextul epidemiologic actual. Obiectivul proiectului contribuie în mod direct la indicatorul de rezultat al programului prin faptul că achizițiile propuse în cadrul proiectului contribuie la creșterea capacității Solicitantului de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul COVID-19. Prin dotarea instituției solicitantului cu echipamente pentru tratament, prevenție decontaminare, suport triaj și protecție împotriva COVID-19, se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților, precum și gestionarea situației de urgență provocată de criza Covid – 19, conducând astfel la îndeplinirea indicatorului de rezultat al POIM –  Capacitatea adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-COV-2 de gestionare a crizei sanitare. De asemenea, prin achizițiile de echipamente suplimentare, în implementarea proiectului, se va crește capacitatea unității spitalicești de prevenție, îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS Cov2.

Indicatorul de rezultat al POIM 2S132- Capacitatea adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/de gestionare a crizei sanitare este unul calitativ. Înainte de intervenția POIM, situația în cadrul instituției Solicitantului era una precară din punct de vedere al echipamentelor pentru tratarea pacienților COVID, toate aparaturile existente înainte de intervenția POIM erau insuficiente și cu un grad de uzură extrem de ridicat. Ulterior intervenției POIM se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților precum și gestionarea situației de urgență provocată de criza Covid – 19.

Rezultatele proiectului realizat de Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare sunt reprezentate de: materiale consumabile și obiecte de inventar achiziționate anterior depunerii cererii de finanțare și rambursate, 6 proceduri de atribuire derulate și finalizate cu contracte semnate, 44 echipamente și aparate medicale și mobilier recepționate și funcționale, materiale consumabile, materiale de protecție și obiecte de inventar achizitionate după   aprobarea cererii de finanțare, plan de informare și publicitate a proiectului elaborat și implementat, 2 rapoarte de audit financiar pentru proiect realizate.

Valoarea totală a proiectului este de 12.361.443,22 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 12.361.443,22 lei.

Data începerii proiectului: 01-03-2020

Data finalizării proiectului: 31-12-2021

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014-2020.

 

Datele de contact ale beneficiarului:

SPITALUL ORĂȘENESC SÂNNICOLAU-MARE
Sânnicolau-Mare, str. Timișoara, nr. 14, jud. Timis, cod postal 305600
Telefon/Fax: 0256.371770, 0256.370697
Adresa e-mail: spital@spsnm.ro
Persoană de contact: Olariu Melinda-Claudia – Manager de proiect
Telefon: 0722665987
E-mail: juridic@spsnm.ro

 

Share
Published by
deBanat

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago