Strategia conducerii Primăriei Timișoara, de a aduce avocați neutri care să se lupte cu angajații nemulțumiți de noua organigramă a instituției și modul în care le-a afectat cariera, a avut succes și a atras destule voturi din partea consilierilor locali. În concluzie, instituția va fi reprezentată în viitoarele litigii de muncă de o firmă de specialitate.
Într-o ședință ”de îndată” convocată la câteva minute după șampania de Ziua Timișoarei, consilierii locali au aprobat proiectul referitor la contractarea unei firme de avocatură care să reprezinte primăria în litigiile de muncă. Mai precis, cu angajații care, afectați profesional de noua organigramă s-au pus și au dat în judecată instituția.
Unii consilieri au fost total împotriva inițiativei, alții s-au întrebat dacă e legal, alții dacă e fair play față de juriștii instituției. De cealaltă parte, Dominic Fritz a spus nu că e legal, dar și recomandat de… Curtea de Conturi, care preferă plata a câteva mii de euro în plus, dar cu șanse mai mari de succes la Tribunal.
„Nu este doar perfect legal, ci și o strategie de a apăra interesele primăriei. Nu vreau să speculez acum ce se întâmplă dacă pierdem. Nu aș vrea să riscăm câștigarea acestui proces, nu avem de ce să pierdem, poate doar dacă nu ne apărăm așa cum trebuie”, a spus Fritz, răspunzând la interpelarea consilierului local PSD, Radu Țoancă, conectat online la ședință.
Acesta a fost chiar categoric și a sugerat că dacă tot contractăm firme de avocatură, să dăm afară toți juriștii primăriei, să închidem departamentul juridic și să mergem în continuare cu firma.
”Nu mi se pare normală această abordare și nu voi vota acest proiect. Am votat pentru contractarea unei firme pentru Colterm. Dar primăria are zeci de angajați în domeniul juridic. Haideți atunci să desființăm Serviciul Juridic și să angajăm o firmă de avocatură. Am primit asigurări că Organigrama este legală, că nu este nicio problemă dacă o votăm”, a subliniat Țoancă.
Până la urmă proiectul a trecut cu 18 voturi pentru, două împotrivă și o abținere. Vă reamintim că un număr de 31 de angajaţi au dat în judecată Primăria Timişoara, pentru că nouă organigramă adoptată luna trecută, prin care au fost desfiinţate 80 de posturi, din care zece sunt de conducere nu ar fi ok. Tribunalul Timiş a acceptat acţiunea de contencios administrativ şi fiscal a sindicatului, pentru „suspendare executare act administrativ”, şi a fixat primul termen de judecată în data de 9 august.
SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…
Societatea Transelectrica a avut o primă întâlnire a echipei care se va ocupa de contractul…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Libertatea”, în clasamentul intenției de…
În două dintre cele mai importante comune interurbane PSD şi USR au constituit majorităţi în…
O săptămână cu adevărat specială la UPT! Timp de o săptămână, între 22 - 29…
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că joi, 14 noiembrie, începând cu ora 22:00, se…