Primăria Timişoara

Proiectul avocaților ”luptători” cu angajații din primărie, supărați pe noua organigramă, a fost adoptat într-o ședință de îndată

Strategia conducerii Primăriei Timișoara, de a aduce avocați neutri care să se lupte cu angajații nemulțumiți de noua organigramă a instituției și modul în care le-a afectat cariera, a avut succes și a atras destule voturi din partea consilierilor locali. În concluzie, instituția va fi reprezentată în viitoarele litigii de muncă de o firmă de specialitate.

Într-o ședință ”de îndată” convocată la câteva minute după șampania de Ziua Timișoarei, consilierii locali au aprobat proiectul referitor la contractarea unei firme de avocatură care să reprezinte primăria în litigiile de muncă. Mai precis, cu angajații care, afectați profesional de noua organigramă s-au pus și au dat în judecată instituția.
Unii consilieri au fost total împotriva inițiativei, alții s-au întrebat dacă e legal, alții dacă e fair play față de juriștii instituției. De cealaltă parte, Dominic Fritz a spus nu că e legal, dar și recomandat de… Curtea de Conturi, care preferă plata a câteva mii de euro în plus, dar cu șanse mai mari de succes la Tribunal.
„Nu este doar perfect legal, ci și o strategie de a apăra interesele primăriei. Nu vreau să speculez acum ce se întâmplă dacă pierdem. Nu aș vrea să riscăm câștigarea acestui proces, nu avem de ce să pierdem, poate doar dacă nu ne apărăm așa cum trebuie”, a spus Fritz, răspunzând la interpelarea consilierului local PSD, Radu Țoancă, conectat online la ședință.
Acesta a fost chiar categoric și a sugerat că dacă tot contractăm firme de avocatură, să dăm afară toți juriștii primăriei, să închidem departamentul juridic și să mergem în continuare cu firma.
”Nu mi se pare normală această abordare și nu voi vota acest proiect. Am votat pentru contractarea unei firme pentru Colterm. Dar primăria are zeci de angajați în domeniul juridic. Haideți atunci să desființăm Serviciul Juridic și să angajăm o firmă de avocatură. Am primit asigurări că Organigrama este legală, că nu este nicio problemă dacă o votăm”, a subliniat Țoancă.
Până la urmă proiectul a trecut cu 18 voturi pentru, două împotrivă și o abținere. Vă reamintim că un număr de 31 de angajaţi au dat în judecată Primăria Timişoara, pentru că nouă organigramă adoptată luna trecută, prin care au fost desfiinţate 80 de posturi, din care zece sunt de conducere nu ar fi ok. Tribunalul Timiş a acceptat acţiunea de contencios administrativ şi fiscal a sindicatului, pentru „suspendare executare act administrativ”, şi a fixat primul termen de judecată în data de 9 august.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago