Verdele din farfurie, de care auzi tot mai des, scade considerabil riscul de infecție cu SARS-CoV-2. Este descoperirea oamenilor de știință din Marea Britanie.
„O dietă bazată pe plante este un meniu în care la fiecare masă consumăm cantități semnificative de legume, fructe, leguminoase. Absolut orice om ar trebui să aibă o preocupare activă în a consuma la fiecare masă mai multe legume în mod special și în felul acesta să ne asigurăm fundamentele unui sistem imunitar puternic și un sistem digestiv sănătos“, spune nutriționistul Cori Grămescu.
Datele arată că o dietă bazată pe plante verzi te poate ajuta și în cazul unei forme grave de boală.
„Alimentele care sunt substanțe dovedite utile împotriva coronavirusului sunt cele bogate în quercetină cum ar fi ceapa roșie, caperele, ciupercile, care în general susțin imunitatea. Iar pentru sănătatea plămânului sunt anumite plante care reduc inflamația și mă refer aici la crucifere, varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, guliile, chiar și muștarul“, spune Cristian Mărgărit, nutriționist.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra și de la Harvard Medical School. Ei au analizat datele de la peste 500.000 de participanți din Marea Britanie și SUA.
Sursa: Aleph News
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…