Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a dat astăzi o hotărâre prin care mai multe localităţi, printre care şi Timişoara, sunt trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. În aceste localităţi certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, cinema, concerte, spectacole, piscine etc. În aceeaşi situaţie mai sunt oraşele Buziaş şi Jimbolia, precum şi mai multe comune.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile.
În cadrul ședinței de astăzi, UAT Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
Totodată, municipiul Timișoara, orașele Buziaș, Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța, Sacoșu Turcesc au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori.
Municipiul Lugoj, orașele Ciacova, Deta, Gătaia, Recaș și unitățile administrative-teritoriale Boldur, Birda, Brestovăț, Orțișoara, Peciu Nou, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Uivar au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 21.09.2021.
Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine etc. în localităţile în care rata de infectare a trecut de 3, printre care se numără şi Timişoara
Ce spune Hotărârea de Guvern:
În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:
– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
În concret normele adoptate sunt următoarele:
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…