Administratie

Colterm oferă noi explicații. Rețeaua termică a Timișoarei, de 310 kilometri, se încălzește după o jumătate de zi

12 ore durează ca rețeaua centralizată de termoficare să fie repornită la parametric optimi, anunță cei de la Colterm, care revin cu noi precizări legate de încălzirea timișorenilor. Rețeaua primară și secundară are 310 kilometri și aducerea agentului termic la temperatura optimă necesită timp, spun reprezentanții societății.

Probabil ”binecuvântați” cu cuvinte de bine din partea cetățenilor, cei de la Colterm au fost nevoiți să transmită noi precizări legate de temperatura scăzută a caloriferelor din rețeaua de termoficare a orașului.

”Repornirea sistemului centralizat de termoficare, după mai bine de 48 de ore de nefuncționare, necesită un timp de peste 12 ore până când întreaga rețea se încălzeste la parametrii de funcționare, și până când timișorenii vor simți efectiv căldură în calorifire și apă caldă la robinete. Așa cum am anunțat, în seara de 28 octombrie au fost repornite, cu prioritate, punctele termice cărora le sunt arondate spitalele timișorene, conectate la sistemul centralizat de termoficare. Era prioritar ca cei aflați în suferință să beneficieze, cât mai repede, de confortul termic necesar!”, au anunțat reprezentanţii Colterm.

Deci, norocul cetățenilor care locuiesc în clădirile din jurul spitalelor, ne informează societatea de termoficare. Cum rețeaua are 310 kilometri, durează și 12 ore ca agentul termic să … redevină agent termic.

”De aceea, inclusiv clienții COLTERM aflați pe traseele punctelor termice la care sunt arondate spitalele au avut apă caldă și căldură imediat ce acestea au fost repuse în funcție. Având în vedere că rețeaua termică a municipiului Timișoara (primară și secundară) măsoară 310 kilometri, aducerea agentului termic la parametrii de temperatură care să se simtă efectiv în locuințe poate dura și peste 12 ore. Suntem conștienți că este o situație mai mult decât neplăcută pentru toti clienții noștrii, dar îi asigurăm că se lucrează intens pentru ca, până în seara acestei zile, toate punctele termice să fie pornite și să ajungă la parametrii optimi. Încă o dată ne cerem scuze și vă multumim pentru înțelegere pentru această situație neplăcută”, mai spun cei de la Colterm.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

10 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

11 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

15 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

16 ore ago