Administratie

Cum arată Calea Bogdăneștilor din aer. S-au salvat copaci și se lățesc pistele de biciclete/VIDEO

Primarul Dominic Fritz a descoperit plăcerea verificării șantierelor importante din oraș cu drona. După ce a cercetat bulevardul Cetății, de la colț a luat-o și pe Calea Bogdăneștilor. Din aer, el arată contribuabililor cum se lucrează pe cei peste doi kilometri de zonă de lucru.

Fritz promite piste de biciclete late, ne povestește despre salvarea pomilor și reluarea circulației tramvaiului 5, pe o linie modernizată.

Șantierul de pe Calea Bogdăneștilor este cel mai mare proiect de infrastructură pe care îl avem în execuție în acest moment, cu reabilitarea drumului și modernizarea liniei de tramvai pe Traseul 5, pe o distanță de peste 2 km. Lucrările au început anul acesta, în luna martie. Am cerut îmbunătățirea proiectului inițial, astfel încât la final vom avea 2,85 km de piste moderne și sigure, de 1,5m lățime și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2m. Am salvat copacii cu valoare dendrologică, pe care, cu sprijinul Direcției de Mediu și al SDM, i-am transplantat. În locul celor care nu au putut fi salvați, vom planta 336 de arbori tineri, nu puieți. Modernizarea liniei de tramvai va duce la creșterea vitezei medii de circulație a tramvaielor. Adică, întreaga zonă va deveni la finalizarea lucrărilor un culoar de mobilitate, cu alternative reale pentru toți participanții la trafic: pietoni, bicicliști, utilizatori ai transportului public și șoferi”, ne anunță primarul Fritz.

Conform acestuia, în ultimele două luni s-a lucrat la partea de rețele subterane (gaz, apă, canal, termoficare) și lucrările vor continua în luna noiembrie.

”Pe partea dreaptă, cum te deplasezi dinspre centru spre capăt de Ronaț, racordurile au fost finalizate. Pe partea stângă, racordul la termoficare este finalizat, la fel și cel la gaze, iar canalizarea este în proporție de 50% racordată la canalul colector”, mai scrie Fritz.

Proiectul Calea Bogdăneștilor are 2,25 km în reabilitare, va include10.000 mp spațiu verde, inclusiv linii înierbate; Linie dublă de tramvai; Carosabil cu două benzi pe sens + Piste de bicicletă + Trotuar; Buclă tramvai reabilitată.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, din Programul Operațional Regional, Axa de finanțare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

2 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

2 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai muște…

2 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

2 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

4 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

7 ore ago