Mult așteptata dezbatere publică pe tema noului TimPark pe care Primăria Timișoara vrea să îl introducă în oraș a început cum nu se poate mai neplăcut, o participantă la discuţii jignindu-l pe viceprimarul Ruben Lațcău. Abonamentele pentru rezidenți vor putea fi primite doar de către cei care domiciliază cu acte în locul unde solicită, anunţă Laţcău motiv al schimbării sistemului.
Vineri, timişorenii au fost invitaţi să-şi spună părerile despre noul sistem TimPark. Discuţiile au început abrupt, o femeie jignindu-l pe viceprimarul Ruben Lațcău.
„Eu cred că trebuie să-ți dai demisia că ești un bou”, a spus participanta la discuții, chiar în debutul ședinței. Din fericire, Lațcău a reacționat decent și discuțiile au continuat elegant.
„Vă mulțumesc pentru participare”, a răspuns Lațcău.
Viceprimarul Ruben Lațcău a motivat decizia de a schimba sistemul actual, precizând că de acum abonamentele pentru rezidenți vor putea fi primite doar de către cei care domiciliază cu acte în locul unde solicită, plus actele doveditoare ale proprietății mașinii.
Un punct principal al proiectului este eliminarea parcării permanente în zona centrală.
„Ca obiectiv vrem să dăm acele locuri de parcare din centrul orașului cetățenilor care au treabă în centru și vor să-și rezolve problemele. Adesea se întâmplă ca o mașină să stea zile în șir în centru pe un loc de parcare, nemișcată, sau vine la 8 dimineața și pleacă la 7 seara. Astfel, cetățenii care vin la primărie sau la alte instituții din zonă nu găsesc locuri de parcare disponibile. Parcarea cu ora vrea să-i stimuleze pe cetățenii care au treabă în centru. Parcările de cartier pe care le-am gândit în acest proiect sunt pentru rezidenți, care seara când ajung acasă găsesc mașini din alte județe parcate sau locatari care au 2-3 mașini. În zonele propuse vrem să nu poată parca decât rezidenții care au domiciliul sau flotant în acele zone. În modul acesta, ne asigurăm că parcarea este destinată rezidenților”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău la debutul dezbaterii.
De asemenea, se propune majorarea tarifelor, acestea fiind nemajorate din 2012. O oră de parcare în Timișoara va costa între patru și șapte lei, în vreme ce la Cluj o oră de parcare în centru este taxată cu opt lei spune Lațcău.
„Pentru riverani vom avea prețuri de parcare asemănătoare cu cele din Oradea, Cluj, Brașov sau Sibiu. Abonamentele vor costa 110 lei pe an pentru Zona 1, 90 de lei pentru Zona 2 și 70 de lei pentru Zona 3”, a fost explicația viceprimarului.
Schimbările nu se vor opri aici.
„Soluția completă pe care o propunem are multiple componente pe care le vom implementa în următorii ani: optimizarea liniilor de transport; aducerea transportului public acolo unde lipsește, în particular în zona periurbană; reînnoirea flotei de vehicule de transport; modernizarea tuturor stațiilor de transport public; realizarea unui plan nou de mobilitate urbană durabilă și a unei rețele de piste de bicicletă coerente și interurbane, construirea de parcări supra și subterane, finalizarea inelului 4 (Dâmbovița – Ronaț) și legarea acestuia de zona Gării de Nord, iar pe termen lung, realizarea unei rețele de traintram metropolitan”, a mai declarat Ruben Lațcău.
Una dintre nemulțumirile exprimate de un participant s-a referit la faptul că cetățenii își parchează la domiciliu mașina de serviciu, având, astfel, parcate două trei mașini.
Cetățenii au fost invitați să își exprime opiniile în număr cât mai mare, pentru ca regulamentul să fie îmbunătățit.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…