Politica

Într-o “zi sumbră pentru Timişoara”, consilierii PNL vor să rezolve problema Colterm într-o şedinţa AGA a societăţii

PNL Timişoara reacţionează după ce societatea de termoficare Colterm a anunţat sistarea distribuţiei de căldură şi apă caldă. Liberalii afirmă că singura vinovată de ce s-a întâmplat este partea de administraţie USR-istă a Timişoarei. Ei solicită convocarea de urgenţă a unei şedinţe AGA a Colterm, şedinţă în care să se găsească soluţii.

Liberalii timişorei afirmă că problema Colterm era prioritară pentru oraş, dar nu s-a făcut nimic pentru a fi preîntâmpinat acest deznodământ. Trebuie amintit că, prin viceprimarul Cosmin Tabară, şi PNL face parte din administraţia timişoreană.

“Zi sumbră pentru Timișoara: Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului de consilieri PNL.

Singura preocupare a viceprimarului Ruben Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții, spun cei din PNL Timişoara, amintind de managerul Colterm care a achiziţionat un autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro.

De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea  exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică. Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației. Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”, spune viceprimarul Cosmin Tabără, preşedinte al PNL Timişoara.

Liberalii fac acum apel către consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm să se așeze împreună la masă și să găsească urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alfred Simonis: „Alin Nica forțează inaugurarea maternității nefinalizate”

Campania electorală este pe ultima sută de metri și unul dintre competitorii electorali face tot…

O oră ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara se ceartă pe o unitate medicală care nici măcar nu a fost încă deschisă, noua Maternitate

Spitalul Județean Timișoara și Consiliul Județean Timiș au ajuns să se certe pe ceva ce…

3 ore ago

O expoziţie impresionantă despre anii 70, 80 a fost organizată în Timişoara, iar acum se va muta la Praga

Asociația Culturală Contrasens a organizat o impresionantă expoziție la Timișoara: A Spring of Hope A…

5 ore ago

„Golani” de mici. Abia au făcut 18 ani, dar la furturi sunt premianţi

Joi, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe…

7 ore ago

Bucla de întoarcere a tramvaiului 5, de pe Calea Bogdăneștilor, se deschide luna viitoare

Povestea buclei de întoarcere a tramvaielor, destinat celor care circulă pe linia 5, pe Calea…

8 ore ago

Timișul e în topul național al primarilor ”migratori”

Mirajul unui nou mandat în funcția de primar al localității i-a făcut pe 19 primari…

8 ore ago