Economic

Cinci sfaturi pentru a alege un palton potrivit

Un palton este de obicei o investiție importantă și, urmând o serie de sfaturi folositoare în alegerea sa, vei evita o greșeală costisitoare.

Indiferent dacă pleci într-o călătorie de afaceri sau pur și simplu te plimbi prin oraș, vei dori să faci o impresie elegantă și atemporală. Și nu există o modalitate mai bună decât să porți un palton clasic frumos croit, într-un amestec de cașmir sau lână, care îți va oferi acel aspect șic îngrijit. Un palton elegant emană stil, precum și încredere.

Gecile voluminoase, dar ușoare, parka și jachetele cerate ar putea fi bune ocazional pentru weekenduri și plimbări la țară sau pe malul mării, dar pot părea deplasate în oraș. Drept urmare, un palton este alegerea corectă cu care nu vei da greș.

Mai jos vei găsi cele cinci sfaturi despre cum să alegi un palton potrivit, care reflectă cine ești și ceea ce faci.

 1. Alege o culoare care să fie complementară tenului tău

Culoarea este cea mai puternică formă de comunicare vizuală în hainele pe care le porți. O culoare prea puternică sau strălucitoare te va face să arăți prost. Mai simplu: vom vedea mai întâi haina și apoi pe tine. În schimb, dacă alegi o nuanță prea palidă, culoarea se va vedea pe fața ta. Cu alte cuvinte, vei părea obosit. Culoarea are o potență când vine vorba de comunicare vizuală și nuanța potrivită va face diferența.

O haină din piele bej de cămilă este probabil cea mai elegantă dintre toate. Este o culoare care te poartă din toamnă până în primăvară. Trebuie să alegi un bej rece sau cald, în funcție de nuanța pielii.

2. Găsește o formă de palton care să îți pună în evidență forma corpului

De exemplu, dacă ai curbe, caută o siluetă evazată sau în linie A. Evită un palton cu croială dreaptă. Încearcă paltoanele și vezi cum arată din față, lateral și din spate.

3. Caută o culoare neutră a paltonului, care să se potrivească bine cu garderoba ta

Este foarte bine să ai o haină stacojie, dar se potrivește cu restul hainelor tale sau cu garderoba sezonieră? Chiar ar arăta bine în afară de sezonul festiv și de ocaziile speciale? Te-ai plictisi de ea mai repede decât o culoare neutră de lungă durată?

Un roșu neutru va dura mai mult. Dacă ai tendința de a purta mult gri, ia în considerare negru sau bleumarin.

4. Decide asupra unei lungimi de palton care să îți avantajeze stilul de viață

Dacă stilul tău de viață include de obicei navetă frecventă sau călătorii de afaceri, vrei să îțo ridici mâinile rapid și ușor. Vei descoperi astfel că un palton mai scurt este mai practic în mașini, în trenuri și în avioane decât lupta cu țesătura aparent în exces a unui palton lung într-un spațiu mic.

5. Ține cont de stilul tău de viață și de cât de friguros ești

Ia-ți în considerare stilul de viață. Care este o săptămână obișnuită pentru tine? Care este o lună tipică? Atunci țara nu se confruntă cu un virus precum Covid-19, adică. Este suficient de frig iarna în România pentru a purta un palton de iarnă pentru cel puțin 3-4 luni. Așadar, haina va fi supusă la multă uzură. Drept urmare, alegerea și investiția într-un palton de zi pentru muncă are prioritate.

Aici țesătura este cea mai importantă si materialul textil. Vrei să îți fie suficient de cald fără a te supraîncălzi. Și vrei să fii sigur că vei rămâne cald în interior când temperatura scade afară. 

De ce să investești într-un palton clasic de bună calitate?

Investește într-un palton clasic de iarnă de bună calitate și vei descoperi că te duce oriunde cu stil: de la serviciu până la ieșirile din weekend, din zori până la amurg.

Pare evident, dar cu toții ne putem lăsa păcăliți de aspectul și senzația unei haine frumoase, dar eeste important ca un palton să răspundă cerințelor noastre practice și să corespundă stilului nostru de viață!

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

5 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

8 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

8 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

11 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

13 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

13 ore ago