În urmă cu o lună, la Timișoara a fost lansat în dezbatere noul regulament de parcare din oraș. Municipalitatea și-a propus să monetizeze la maxim acest sistem, special pentru a aduce mai mulți bani la buget. Deocamdată, orașul are, oficial, unul dintre cele mai scăzute stocuri de locuri de parcare din țară, dar administratorul TimPark e campion în domeniul obținerii de venituri maxime din parcări.
Studiul realizat de municipalitate legat de parcări arată că în Timișoara există, la ora actuală, 47.445 locuri de parcare și 32.805 locuri de staționare. Dintre acestea, în cadrul TimPark, sunt cuprinse 9.903 de locuri de parcare. În fapt, nu vorbim de zeci de mii de locuri de parcare amenajate ci doar de spații pe marginea drumului, în majoritatea cazului acestea neavând nici măcar o dungă cu vopsea desenată pe asfalt pentru a le delimita.
Cei de la Vegacomp Consulting au realizat cea de a doua ediție a unui studiu național referitor la parcările din România. Iar Timișoara apare doar undeva foarte jos în clasamentul numărului de parcări existente, fiind înregistrate doar acele parcări TimPark, mai precis, cei de la societatea de analiză menționează 9.924 locuri de parcare. Desigur, Bucureștiul are cele mai multe locuri de parcare, cu 244.342 locuri, urmat de Brașov, cu 65.360 locuri.
Dar, se pare că Primăria Timișoara, mai precis TimPark, transformată din societate în filială a SDM, este un excelent administrator al parcărilor, pentru că din acest număr extrem de limitat de parcări a reușit să obțină o grămadă de bani, mai precis 8 milioane de lei. Cei mai mulți bani din parcări au fost făcuți de Cluj, cu 18,3 milioane de lei, dar din 34.640 de locuri taxate. Totuși, Timișoara e campioană măcar la ceva, la valoarea câștigată pe fiecare loc de parcare între orașele mari, sistemul administrat de TimPark a obținut 809,15 lei pe fiecare loc de parcare. Pe locul doi apare București, cu 766, 18 lei pe fiecare loc. În concluzie, TimPark a reușit să obțină maximul din puținul avut în administrare. Deci, o transferare direct la primărie a administrării nu se prea justifică.
Campioane naționale la monetizat un loc de parcare sunt Odorheiu Secuiesc, cu 1010,20 lei pe loc de parcare, respectiv Ploiești, cu 900,79 lei, Timișoara fiind pe locul trei.
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…
Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…