Administratie

Din cauza numărului mic, Timișoara e aproape inexistentă în statisticile naționale despre locurile de parcare amenajate

În urmă cu o lună, la Timișoara a fost lansat în dezbatere noul regulament de parcare din oraș. Municipalitatea și-a propus să monetizeze la maxim acest sistem, special pentru a aduce mai mulți bani la buget. Deocamdată, orașul are, oficial, unul dintre cele mai scăzute stocuri de locuri de parcare din țară, dar administratorul TimPark e campion în domeniul obținerii de venituri maxime din parcări.

Studiul realizat de municipalitate legat de parcări arată că în Timișoara există, la ora actuală, 47.445 locuri de parcare și 32.805 locuri de staționare. Dintre acestea, în  cadrul TimPark, sunt cuprinse 9.903 de locuri de parcare. În fapt, nu vorbim de zeci de mii de locuri de parcare amenajate ci doar de spații pe marginea drumului, în majoritatea cazului acestea neavând nici măcar o dungă cu vopsea desenată pe asfalt pentru a le delimita.

Cei de la Vegacomp Consulting au realizat cea de a doua ediție a unui studiu național referitor la parcările din România. Iar Timișoara apare doar undeva foarte jos în clasamentul numărului de parcări existente, fiind înregistrate doar acele parcări TimPark, mai precis, cei de la societatea de analiză menționează 9.924 locuri de parcare. Desigur, Bucureștiul are cele mai multe locuri de parcare, cu 244.342 locuri, urmat de Brașov, cu 65.360 locuri.

Dar, se pare că Primăria Timișoara, mai precis TimPark, transformată din societate în filială a SDM, este un excelent administrator al parcărilor, pentru că din acest număr extrem de limitat de parcări a reușit să obțină o grămadă de bani, mai precis 8 milioane de lei. Cei mai mulți bani din parcări au fost făcuți de Cluj, cu 18,3 milioane de lei, dar din 34.640 de locuri taxate. Totuși, Timișoara e campioană măcar la ceva, la valoarea câștigată pe fiecare loc de parcare între orașele mari, sistemul administrat de TimPark a obținut 809,15 lei pe fiecare loc de parcare. Pe locul doi apare București, cu 766, 18 lei pe fiecare loc. În concluzie, TimPark a reușit să obțină maximul din puținul avut în administrare. Deci, o transferare direct la primărie a administrării nu se prea justifică.

Campioane naționale la monetizat un loc de parcare sunt Odorheiu Secuiesc, cu 1010,20 lei pe loc de parcare, respectiv Ploiești, cu 900,79 lei, Timișoara fiind pe locul trei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago