Primăria Timişoara

Primăria Timișoara așteaptă banii de la Trezorerie. Realist, un nou plen al CLT și o rectificare bugetară

Primăria Timișoara a lansat încă de joi cererea unui împrumut din Trezorerie, înainte ca premierul Cîțu să-l ”învețe” pe Dominic Fritz cum să o facă Evident, un răspuns nu a fost dat încă, iar acum municipalitatea caută soluții minune, adică o eventuală rectificare bugetară prin care să fie trimiși noi bani pentru plata gazului natural la Colterm.

Nu sunt (încă) bani de la Trezorerie, se așteaptă realizarea unei rectificări bugetare locale. Cam aceasta este situația actuală în ceea ce privește plata unei noi tranșe de gaz natural pentru funcționarea Colterm. Primăria a virat deja spre societate cinci milioane de lei, estimările sunt că acești bani să ajungă pentru plata anticipată a gazului până la finalul acestei săptămâni. Dar aceasta cu funcționarea în același sistem… de avarie, adică la un nivel mai scăzut al temperaturii din calorifere. Vă reamintim că în acest moment funcționează doar CET Sud, care arde acum cărbune, iar gazul doar întreține arderea, în timp ce CET Centru cam stă degeaba, pentru că acolo se funcționează pe exclusiv pe gaze naturale.

Timișoara ar avea nevoie de aproximativ 30 de milioane de lei pentru luna noiembrie, a anunțat primarul Dominic Fritz, interesant va fi de văzut de unde vor veni aceștia. Soluția Trezorerie pare undeva în ceață, atât timp cât nu există decât un guvern interimar, iar perspectiva unuia ”pe bune” pare extrem de depărtată.

În aceste condiții, în următoarele zile este așteptată organizarea unei ședințe de plen extraordinare sau chiar de urgență, pentru realizarea unei noi rectificări bugetare, pentru alocarea unor noi bani pentru Colterm.

În urmă cu o săptămână, Asociația Municipiilor din România a adresat o scrisoare deschisă ministrului Finanțelor, prin care se cere sprijin în vederea susținerii termoficării în 25 de municipii. În scrisoare s-a solicitat și suma totală de 1, 2 miliarde de lei sub formă de împrumut din trezorerie, special pentru plata gazului la prețurile astronomice actuale. Timișoara și Iașiul au cerut cei mai mulți bani, jumătate din total, orașul de pe Bega având nevoie de aproximativ 350 de milioane de lei pentru a trece peste sezonul de iarnă, conform estimărilor autorităților locale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago