Nu ştiu foarte multe lucruri despre deputatul AUR de Timiş Ciprian-Titi Stoica. Am înţeles totuşi că în mijlocul acelei faune de impostori care populează AUR-ul ar fi un tip mai curăţel. A fost prin galeria lui Poli, apoi a lucrat în Anglia, de unde s-a întors ca deputat ca să facă bine, să nu fie rău, ca să parafrazez un „rege” al fotbalului. A devenit puţin mai cunoscut atunci când a votat cu două cartele, iar o anumită celebritate a câştigat după ce a „dat în gât” un parlamentar liberal care ar fi vrut să-i cumpere votul. Dar la subiectul acesta o să revin.

Zilele trecute, Titi Stoica a susţinut o conferinţă de presă (nu ştiu dacă nu prima în calitate de deputat), în care s-a plâns că a vrut să salveze Coltermul, dar generoasa sa ofertă a fost tratată cu ignor de primarul Dominic Fritz şi viceprimarul Cosmin Tabără, care nu i-au răspuns la telefon. I-a răspuns însă viceprimarul Ruben Laţcău, care însă ar fi râs de el. Probabil foarte mulţi timişoreni care cunosc cât de cât problema Colterm ar fi izbucnit în râs auzindu-l pe Titi Stoica spunând că e dispus să salveze societatea de termoficare. Cum ar fi putut, e foarte greu de spus, în condiţiile în care nici măcar doamna Gorghiu şi „echipa câştigătoare” nu au găsit soluţia salvatoare.

Ori deputatul ne arată astfel că are o mare problemă de racordare la realitate, de înţelegere a cazului Colterm, pe de o parte, dar şi a statusului său, pe de altă parte. Dacă n-a înţeles că este membru al unui partid nefrecventabil şi nefrecventat, cineva trebuia să i-o spună. Nu vede că toţi se feresc de cei din AUR? Nu înţelege că naţionalismul de grotă promovat de AUR face numai rău României? La fel şi antieuropenismul pe care îl promovează. Că tot are experienţa engleză, n-a înţeles nimic din Brexit? Şi totuşi, e Marea Britanie, nu România. Ca să nu spun că acelaşi AUR a băgat în parlament probabil cel mai infect şi găunos politican român din istorie, Exact, Şoşoacă. Unde ar fi intervenit pentru Colterm? Cine crede că-l băga în seamă? Şi-ar fi scos legitimaţia de deputat AUR? Mai râdeau câţiva de el. Fiindcă şi Laţcău nu a râs de Titi Stoica pe persoană fizică, ci de Titi Stoica reprezentantul AUR.

Pe de altă parte, din poziţia de viceprimar al Timişoarei, Laţcău nu avea niciun drept să râdă, dacă e adevărat ce spune Stoica. Şi nu trebuie să râdă de niciun timişorean, nu doar de Titi Stoica. Mai mult, Titi Stoica este totuşi reprezentantul unor timişoreni, care l-au ales. Nici nu contează nivelul intelectual al acestor alegători, contează că sunt timişoreni. Râzând de Titi, Laţcău a râs de toţi aceştia. Mai mult, în jurul lui Laţcău s-a creat legenda, reală sau nu, că este foarte arogant, că are mari dificultăţi în a relaţiona atât cu angajaţii din primărie, cât şi cu alte persoane. Acest comportament l-a transformat într-o oaie neagră a primăriei. Tocmai de aceea trebuie să aibă grijă la astfel de alunecări în decor, inclusiv prin a nu râde de un timişorean, deputat sau nu. Dacă e adevărat ce spune Stoica.

De unde această mică îndoială? Dacă el ar fi fost corect cum se laudă, ar fi spus public că în înregistrarea care l-a făcut celebru nu este vocea deputatului Cosmin Şandru. Sigur, înregistrarea nu mai avea nicio valoare fără vocea parlamentarului. Aşa că Titi a ratat şansa de-a fi corect şi a rămâne un anonim, alegând să devină celebru printr-un fel de fraudă, dacă-i pot spune aşa.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago