Social

Universitatea Politehnica Timișoara oferă o nouă serie de cursuri dedicate culturii japoneze

Universitatea Politehnica Timișoara reia seria cursurilor dedicate culturii japoneze. Pregătirea realizată pentru învățarea limbii japoneze va fi acum urmată de cursuri dedicate culturii din țara asiatică.

După primele cursuri de limba japoneză, susținute de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, ștafeta a fost preluată de dr. Camelia Nakagawara, niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar, atât în Japonia cât și în SUA.

Cultura japoneză este foarte apreciată de timișoreni, dovadă fiind succesul peste așteptări de care s-au bucurat evenimentele organizate de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara în ultimii ani pe această temă: cursuri de limba japoneză, seri culturale japoneze, seri de film, expoziție de chimonouri, prezentări de burse și oportunități de studii în Japonia etc.

În perioada 16 noiembrie – 18 decembrie 2021, Biblioteca UPT organizează o nouă serie de Ateliere de limba și cultura japoneză susținute de dr. Camelia Nakagawara, de această dată exclusiv online, în condițiile impuse de situația epidemiologică, dar cu posibilitatea de fi urmate de oriunde din lume.

Atelierele constau în două segmente. Primul este destinat începătorilor cu zero sau minimă experiență în învățarea limbii japoneze și persoanelor care doresc dobândirea înțelegerii de bază a modului în care funcționează limba japoneză, a modului în care este constituită scrierea și rolul fiecărui element al ei, a nivelelor de politețe precum și a altor trăsături specifice acestei limbi. Se va urmări învățarea expresiilor uzuale si a unor elemente de sintaxă de bază. Al doilea segment se adresează cursanților care au urmat cursul de începători sau intermediari din sesiunile organizate în anii trecuți și celor care doresc reactualizarea cunoștințelor dobândite deja. Se vor exersa și recapitula etapele învățate până acum.

Cursanții care doresc sa continue studiul japonezei după aceste sesiuni introductive/pregătitoare, vor avea posibilitatea sa o facă din 10 ianuarie 2022, când o nouă sesiune va fi oferită. Un atelier constă în 5 ședințe a 75 de minute fiecare, costul întregului modul fiind de 100 de lei.

Înscrierile au loc până în data de 16 noiembrie 2021, prin completarea unui formular disponibil pe site-ul Bibliotecii UPT (https://library.upt.ro/), unde se găsesc și informații suplimentare despre programul cursurilor și modalitățile de plată.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis anunță discuții cu Dominic Fritz pe tema impozitelor locale. Solicitarea: reducerea treptată a impozitării, an de an

La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…

3 ore ago

Primăria Timișoara scanează din aer, cu inteligența artificială, cimitirele din Timișoara

Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…

4 ore ago

Carla’s Dreams va fi vedeta principală a spectacolului de Revelion la Timișoara în acest an

Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…

5 ore ago

Cât ne-au costat sclifoselile şi onoarea nereperată ale lui Marcel Ciolacu

Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…

5 ore ago

Spațiu redus în baie? Uite cum să alegi chiuveta și cabina de duș

Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…

15 ore ago