Politica

Primarul Dominic Fritz recunoaște ruperea coaliției USR – PNL: ”Asta înseamnă democrație. Bine ați venit în realitate!”

Dominic Fritz

Realitatea din politica românească i-a lovit dur pe aleșii liberali din Consiliul Local Timișoara și a adus zâmbetul ironic USR-iștilor, marți seara, atunci când primii nu au mai reușit să obțină continuarea pe posturile de membrii ai consiliului de administrație de la SDM pentru cei numiți de ei în mandatul precedent. Concluzia, după protestele liberale, a fost trasă de primarul Dominic Fritz, care pare să se adapteze tot mai bine situației din noua sa țară: ”Bine ați venit în realitate”.

Într-o mișcare strategic-administrativă, ”oamenii lui Ambruș” de la Colterm au fost reciclați și făcuți din membri în consiliul de administrație de la Colterm, în membri de consiliu de administrație la SDM. Chiar dacă vorbim de un interimat de câteva luni până când și acest CA va deveni istorie, urmând să fie realizat unul nou prin ”concurs”, subiectul a stârnit un circ de toată frumusețea care a tăiat semnificativ din timpul liber al consilierilor. Aceștia s-au certat, folosind felurite argumente, pe subiect, prelungind la maxim ședința de plen.

Marți, în plen s-a discutat proiectul de hotărâre privind constatarea încetării contractelor de mandate ale membrilor Consiliului de Administrație la Drumuri Municipale Timișoara S.A. și declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație. Iar de aici a pornit tot scandalul.

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu a cerut prelungirea mandatului pentru actualii membri ai CA, pentru că Societatea de Drumuri Municipale merge bine. Cunoscut pentru pozițiile sale, consilierul local Simion Moșiu a spus că, de fapt, schimbarea e doar una politică.

Totul e politic, nu se poate să ne batem joc de munca de ani de zile a celor de la conducerea Drumurilor Municipale. Acum îi dăm afară pe ăștia ca să aducem niște politruci. Ce se întâmplă, unde doriți să aduceți orașul ăsta?”, a spus Moșiu.

Ideea sa a fost întărită de colegul său de partid, Lucian Căldăraru, extrem de supărat, dar care a spus adevărul.

Domnule Moșiu, ce nu ați înțeles? Ce se întâmplă de ani de zile, este vorba despre politica asta deșănțată, schimbarea unora cu următorii. Deci vorbim despre haloșenia după bani și mulțam-urile care trebuie să li se aducă foștilor activiști care au lucrat în toate partidele. Nu e vorba numai despre dumneavoastră. E vorba și despre cei din partidul meu. Se dorește schimbarea cu alții care să culeagă bani deși societatea merge foarte bine”, a spus Căldăraru.

Iliescu a inițiat un amendament care prevedea votarea acelorași membri, dar acesta a căzut.

”Minunea” a venit de la consiliera USR Paula Romocean, care a prezentat propria listă, una pe care apăreau și ”oamenii lui Ambruș” adică persoanele pe care ex-consilierul liberal le-a propus și susținut pentru CA de la Colterm.

Lista propusă de USR îi prevedea pe: Cantemir Pârva (inginer constructor, specialist drumuri), Alin Sîrbu (inginer), Cristian Miclăuș (economist), Alexandru Afronie (avocat), Elena Movilă (inginer constructor), Lucian Suciu (inginer), Mihai Trăilă (inginer), Raluca Buhaș (jurist) și Virgil Gafița (inginer constructor).

Prezența ”oamenilor lui Ambruș” a fost prezentată de un alt liberal Adrian Lulciuc.

Domnul Miclăuș a mai făcut parte din CA la Colterm, a fost demis și astăzi este nominalizarea USR. E clar că îl recomandă buna performanță de la Colterm. Tot la Colterm, și domnul Alin Sîrbu a fost membru și domnul Lațcău i-a cerut demisia și astăzi este bun pentru SDM și nu pot să mă abțin că sunt niște propuneri penibiluțe”, a spus Adrian Lulciuc.

Numele respective ar fi fost decise la un chef, susținut la o vilă de protocol, la o pensiune din Chevreșu Mare.

Era vorba de Poșta Română sau cancan.ro că nu mai știu unde lucrați”, a spus un alt consilier local.

Această afirmație l-a enervat la maxim pe primarul Fritz, el intervenind și spunând că  nu interesează pe nimeni la ce chefuri merge. De asemenea, le-a spus celor de la PNL că asta e realitatea, acum sunt în opoziție.

Bineînțeles că susțin această propunere USR. Cum s-a ajuns la această propunere și cu cine mă înâlnesc, când, vă povestesc la un vin dacă am chef, dar nu mă chemați aici la ordine. Observ că na, e foarte frustrant să fiți în această coaliție de opoziție PSD și PNL și, na, decizii care înainte le-ați luat dumneavoastră acum le iau alții. Asta înseamnă democrație. Bine ați venit în realitate!”, a spus primarul Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

35 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

36 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

48 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

57 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago