Administratie

Şah la Dominic Fritz pe linie PSD. Simona Neumann ar putea deveni comisar pentru TM 2023

După un lung şir de conflicte cu mai toţi cei din jurul său, Simona Neumann şi-a anunţat luni demisia din funcţia de director executiv al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană. Foarte probabil, ea va continua să se implice în acest proiect, însă în calitate de comisar pentru TM 2023, funcţie din cadrul Ministerului Culturii şi unde va fi propusă de PSD.

Oarecum surprinzător, Simona Neumann şi-a anunţat luni plecarea de la conducerea Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, prin intermediul unei scrisori deschise. În ultimii ani, Neumann, intrase într-o lungă serie de conflicte, începând cu fostul primar Nicolae Robu, fostul preşedinte al Asociaţei, Horaţiu Rada, şi continuând cu actualul primar Dominic Fritz. De altfel, în vara anului trecut, ea a avut o înţelegere cu actualul primar, prin care se obliga să demisioneze din funcţie. Lucru pe care nu l-a mai făcut. Între timp, Primăria Timişoara a început să deruleze proiectele pentru TM 2023 printr-un nou înfiinţat Centru de Proiecte, o iniţiativă a lui Nicolae Robu, pe când şi acesta se afla în conflict cu Neumann.

Se pare însă că, la propunerea PSD, demisionara şi-a găsit o nouă funcţie de unde să se ocupe de proiect. Este vorba de comisar pentru TM 2023, post care urmează să fie înfiinţat în cadrul Ministerului Culturii. Totodată, ea va deţine şi demnitatea de secretar de stat sau subsecretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. În cazul în care se va materializa această mişcare, aproape cert vor urma noi blocaje în implementarea proiectului TM 2023. Potrivit unor surse din PSD, o altă variantă pentru funcţia de comisar este Ioan Gârboni, fost manager al Filarmonicii Banatul, la rândul lui intrat în conflict cu Dominic Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago