Administratie

CJ Timiș continuă cu ideea unui parc tematic de relaxare

Consiliul Județeana Timiș vrea în continuare să realizeze un parc tematic unde oamenii să se relaxeze. Deocamdată acesta este la nivel de idee, nu știm clar ce va asigura, dar cel mai probabil va avea locuri de cazare și facilități medicale, iar despre locație știm doar că va fi undeva lângă Timișoara.

Pentru moment se va lucra la realizarea unui studiu de prefezabilitate și a celui de fezabilitate. Deci, nu e nimic sigur, în afara faptului că… se vrea. Puțin peste jumătate de milion de lei va merge spre aceste studii, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Știți că am fost legat de acea inițiativă cu aquapark-ul cu apă termală de la Dudești. Nu am renunțat la idee și vrem să facem un astfel de parc inovativ, lucrăm la concept. Am identificat zona de lângă Timișoara unde vom dori să investim zeci de milioane de euro. Nu avem toți banii de execuție în bugetul de anul acesta, când ne vom ocupa de partea de realizare a conceptului și de realizarea studiului de prefezabilitate și fezabilitate, astfel ca în anii care vor urma să trecem și la partea de execuție, identificând și sursele de finanțare. Sunt deja două pe care noi le-am identificat Am depus această idee pe programul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, dar mai este și PNRR-ul, mai sunt și alte variante, programele operaționale care se vor lansa, cel regional, în speță, care se va lansa anul acesta. Anul acesta alocăm 600.000 de lei pentru consultanță, studiul de prefezabilitate și cel de fezabilitate”, a declarat Nica, la prezentarea bugetului instituției pentru anul viitor.

Tot la nivel de idei, noul centru ar urma să aibă mai multe funcțiuni, vor fi spații de cazare, posibilități de recuperare medicală, poate chiar și un planetariu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

7 minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

9 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

10 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

15 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

16 ore ago