Politica

Problema directorului apolitic și lipsa ”i”-ului din Timișoara. Grindeanu pune presiune pe conducerea Aeroportului Internațional

Trimiterea ”la vatră” a fostului director al Aeroportului Internațional Timișoara, Dorel Grădinaru, a plecat de la becurile arse și linoleumul uzat din aerogară. Acum există un director nou, dar de rezolvat mai sunt probleme, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Un director nou, apolitic, subliniază ministrul, dar pe care se va pune presiune în continuare.

Iar presiunea anunțată de Grindeanu nu e neapărat legată de linoleum ci de banii europeni, care trebuie cheltuiți rapid, pentru că… nu vor mai fi.

”Cei de la aeroport sunt în contratimp, și i-am atenționat cu asta. De ce sunt în contratimp, pentru că finanțările europene pe aviație pot fi făcute până la finalul lui 2023. De atunci nu mai există bani europeni pe aviație. Au în derulare proiecte și în februarie vor anunța câștigătorul pentru terminalul plecări. Am stabilit cu ei un calendar strâns, până pe 15 februarie trebuie să vină la București să semnăm protocol pe alte două proiecte de dezvoltare pe fonduri europene. Dar, cum am spus și directorului Stamatovici (n.r. Daniel Stamatovici, noul director al AIT), este un calendar strâns. Le-am cerut să fie cât se poate de serioși în implementarea acestor proiecte pentru că există o concurență națională. Toate aeroporturile vor să se dezvolte în acești ani și să acceseze bani europeni”, a spus Grindeanu.

El spune că problemele de imagine ale aeroportului, la propriu, nu s-au încheiat odată cu reclamarea linoleumului uzat din epoca Grădinaru. Acesta a plecat, cu pușcă sau fără, Daniel Stamatovici a venit, dar mai sunt nemulțumiri ministeriale și în continuare. Noutatea zilei este lipsa de iluminare nocturnă a literei ”i” din sigla cu ”Timișoara” de pe clădirea aerogării.

“Nu am fost mulțumit, săptămâna trecută când am venit și am aterizat, și au fost și alții care mi-au trimis poze. Știți, deasupra e ”Timișoara”, scris și ”i”-ul nu apărea. Chestiune de imagine, scurte, care pot fi făcute rapid. Nu poți să aterizezi într-un oraș ca Timișoara și nici măcar numele orașului să nu fie scris corect. A fost remediată rapid. Norocul meu e că am numărul de telefon al managerului. Dar voi ține presiune constantă pe ei, pentru că e una din porțile de intrare în orașul nostru. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare, care parcă au trenat, să se întâmple cât mai rapid, de aceea am dat acel calendar pentru că e acel tic-tac legat de termenul limită și de fondurile europene și îl voi urmări îndeaproape. E nevoie ca aeroportul Timișoara să se dezvolte”, a continuat Grindeanu.

El a mai subliniat că actualul manager nu este membru de partid, sugerând că postul nu a fost alocat în urma unor discuții la nivel de partide.

”Eu știu că e manager. E un om care a fost director, cred că vreo 25 de ani și era director și în decembrie, director adjunct”, a încheiat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

O oră ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

2 ore ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago