Administratie

Primăria Timișoara a reușit în sfârșit să găsească doi ofertanți pentru 500 de coșuri de gunoi, pentru un preț maxim de 900 de lei pe bucată

După luni bune de încercări, majorări de buget alocat, licitații reluate, Primăria Timişoara a reușit miercuri să atragă două firme care să depună oferte pentru dotarea străzilor orașului cu 500 de coșuri de gunoi, la un preț maxim de aproape 900 de lei pe bucată.

Licitația pentru achiziție a fost lansată în 16 decembrie, iar miercuri a avut loc deschiderea ofertelor. Două firme s-au arătat interesate, respectiv Urbio Palagio SRL din Sibiu și Urban Market SRL din București.

Coșurile de gunoi vor avea o capacitate a recipientului/cuvie cuprinsă între 40 și 60 de litri. Ele vor fi realizate din tablă de oțel galvanizată la cald, care să confere coșului rezistență crescută la factorii de mediu și vandalism. De asemenea, coșurile vor avea un mecanism în zona inferioară pentru golire rapidă. Modelul de coșuri va putea fi montat atât pe perete cât și pe stâlp.

Noile coșuri vor fi instalate în zonele în care acestea lipsesc de pe arterele principale de circulație, în piețele publice și în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Fiecare coș va avea o garanție de 24 de luni, în condiții normale de utilizare. Valoarea estimată a contractului este de 377.000 de lei (fără TVA). Valoarea finală a contractului va fi determinată de oferta câștigătoare. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Pentru a avea succes cu această licitație, primăria a fost nevoită să organizeze nu mai puțin de trei licitații. Iar la fiecare a fost nevoită să sporească semnificativ suma alocată, așa că s-a ajuns la aproape patru ori cât se alocase inițial pentru a atrage pe cineva în competiție. S-a plecat de la 154.605 lei, s-a urcat apoi la 226.504 lei, iar luna trecută, procedura a fost demarată de la alocarea unei sume totale de 448.63 lei. Ca dovadă că inițial caietul de sarcini s-a realizat cât se poate de prost, pentru prima sumă se cereau 1000 de coșuri de gunoi, pentru ca acum, la o sumă de aproape patru ori mai mare să se ceară oar 500 de coșuri. Primăria va urma să plătească maxim 897 de lei pe coș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago