Social

Prognoza meteo pentru luna februarie. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât valorile normale

După un ianuarie destul de geros, cu multe precipitații și temperaturi scăzute, se pare că în februarie, vremea va fi cu totul alta.

Meteorologii au anunțat că până la finalul iernii, temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile normale în majoritatea regiunilor din România. În luna februarie, precipitații vor fi în special la munte.

În săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor crește în extremitatea de sud a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

În săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

32 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago