Sport

Sîntean va juca la Poli, cel puțin până în vară

Primul transfer al iernii. Divizionara secundă Politehnica Timișoara anunță transferul atacantului de 22 de ani Andrei Sîntean. Este prima mișcare importantă pentru club în inter-sezon.

„Sunt foarte bucuros să fiu aici. Pot să spun că m-am întors acasă şi sper să facem în campionatul acesta lucruri cât mai bune. Vreau ca cele nouă meciuri, câte mai sunt, dacă se poate să le câştigăm pe toate! Eu îmi doresc în primul rând să fiu sănătos iar după aceea vor veni şi reuşitele. Am venit aici să ajut echipa cât de mult pot, să mă pun în slujba Politehnicii şi cu siguranţă va fi bine la final!”, a spus Andrei Sîntean pentru site-ul clubului alb-violet.

Andrei Sîntean s-a născut pe 16 iunie 1999, la Sânnicolau Mare. A efectuat junioratul la ACF Băban Marcel Jimbolia, FC Timişoara şi ACS Poli. A debutat la seniori la o vârstă fragedă pentru Murani în Liga 4 iar la 17 ani bifa primele minute în Liga I pentru ACS Poli. În 2017 a devenit jucătorul Slaviei Praga şi a evoluat apoi pentru divizionara secundă cehă Viktoria Zizkov. A mai jucat de asemenea în elita fotbalului românesc pentru Sepsi OSK şi FC Hermannstadt. Pentru cea din urmă a înregistrat patru goluri şi două assist-uri în 14 partide disputate în prima parte a sezonului 2021-22 (Liga 2 şi Cupa României), la care se adaugă un gol în două jocuri de Liga 3 pentru echipa secundă a sibienilor. Andrei a fost convocat de-a lungul carierei la toate selecţionatele juvenile ale României, precum și la naționala de tineret. Mai mult, anul trecut a jucat pentru selecționata olimpică, fiind pe teren în toate cele trei jocuri ale „tricolorilor” U23 în Japonia.

 

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

19 minute ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

O oră ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

O oră ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

2 ore ago

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

3 ore ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

4 ore ago