Economic

Simona Neumann dă lumea culturală pe cea din sectorul economic și devine director al Confindustria, patronatul industriașilor italieni

Patronatul industriașilor italieni din România, Confindustria, are acum un nou director. Unul venit din domeniul cultural, Simona Neumann, cea care a condus din funcția de director executiv Asociația Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii, post din care a demisionat la finalul anului precedent, după ce i se sugerase de mai multe ori să o facă.

Conform organizației patronale, Neumann a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru Timișoara. Deși au existat zvonuri că pleacă la Bruxelles, ea a ales această variantă profesională după ce ar fi discutat cu președintele Confindustria.

”Parcursul profesional recent al doamnei Neumann este legat de câștigarea în anul 2016 a titlului european pentru orașul Timișoara, iar în anii care au urmat la conducerea Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii a primit considerabile aprecieri și recunoașteri din partea instituţiilor publice de la Bruxelles şi din România. Zvonurile care au urmat demisiei Simonei Neumann au generat ipoteze cu privire la un nou traseu în cadrul carierei sale în instituții românești sau la Bruxelles. Însă întâlnirea recentă cu președintele Giulio Bertola i-a oferit prilejul să cunoască în detaliu viziunea ambițioasă și direcțiile de planificare ale patronatului Confindustria Romania pentru următorii ani și, în consecință, să accepte numirea în funcția de Director General al Confindustria România”, anunță organizația patronală.

Prezența lui Neumann la Confindustria va asigura transferul managementului excepțional de la TM 2023 la noua organizație în care va activa, spune președintele patronatului.

Prin sosirea Simonei Neumann la conducerea generală a organizației noastre asigurăm managementul la nivelul excepțional pe care l-am atins în ultimii doi ani grație unei politici incluzive și acțiunilor concrete întreprinse pentru combaterea pandemiei, ceea ce ne-a permis să ne exprimăm autoritatea precum și concepția vizionară deosebită. Experiența instituțională în mediul românesc și internațional a doamnei Neumann precum și competențele sale manageriale vor fi indispensabile pentru creșterea rolului Confindustria România în calitate de interlocutor privilegiat al companiilor cu capital italian din România precum și al celor din Italia care intenționează să interacționeze economic cu România”, declară președintele Confindustria România, Giulio Bertola.

Tot în cadrul Confindustria Romania a fost înființat noul Centru de Studii pentru Europa Orientală (CESEO), a cărui conducere a fost încredințată domnului Adrian Dimache, care a îndeplinit cu succes și mulți ani la rând, rolul de Secretar General al Camerei de Comerț Italiene pentru România.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

5 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

7 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

10 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

10 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

11 ore ago