Klaus Vaterland

Copaia cu „idioți utili”

Cozmin Gușă a publicat o listă cu 44 persoane care ar putea deveni obiectul unei „vânători” în viitoarea perioadă, ca urmare a simpatiilor lor pentru Putin și puterea de la Moscova. Nu-i cunosc pe toți, dar grupul pare foarte amestecat. Mulți dintre aceștia sunt „idioți utili”, unii sunt doar idioți la propriu vorbind, printre putinofili mai apar și câteva dame din industria sexuală, un înalt prelat de Constanța, scriitori, microbiști, mâncători și nemâncători de carne, mâncători de căcat, un bătăuș, pesediști la greu, antipesediști din presă plătiți din bani publici să-și bage mințile-n cap, prieteni de conjunctură și interes cu Liviu Dragnea, condamnați și încă necondamnați pentru corupție și mulți-mulți securiști. O faună.

Ce facem cu ei? După mintea lor, cei de pe această listă vor fi linșați nu numai mediatic, ci chiar fizic până la dispariție. Cui i-ar plăcea așa ceva? Trebuie să fii nebun să îți placă o ședință de lapidare, indiferent de care parte a pietrei te-ai afla. Prin urmare, demersul lui Gușă face parte dintr-o autovictimizare de o nesimțire sinistră. Să vezi ce atrocități fac cei pe care îi simpatizezi in Ucraina, să dai vina pe americani pentru mizerile ce le fac idolii tăi acolo, trebuie că ești ori de o nesimțire extremă, ori cu un nivel de inteligență precar și identificăm câțiva pe listă.

Cum Germaniei i-au trebuit 80 de ani să se antreneze mental pentru a trăi într-o autopenitență postnazism, așa și occidentului civilizat îi va fi greu să condamne în aceeași măsură faptele lui Hitler cu cele ale lui Putin. Iar dacă există încadrări penale pentru simpatia nazistă, de ce nu ne-am măsura faptele când e vorba de simpatia pentru Rusia lui Putin? Nu o vom face, iar cei precum Gușă ar face bine să nu mai poarte de grija celor 44, ca și cum ei sunt victimele, nu populația asaltată de dementul pentru care fac propagandă.

Eu m-aș întreba doar ce ar zice cei 44 de pe listă dacă li s-ar închide gura în democrație. Și-așa o zic pentru închiderea platformelor de manipulare ale Moscovei, gen Sputnik sau Russia Today. Nici nu vreau însă să mă gândesc ce ar spune aceste persoane, intelectuali, cronicari, curve, idioți de pe lista lui Gușă, dacă idolul lor ar obține victoria în Ucraina, apoi ar obține victoria în Republica Moldova (pentru care mulți vântură drapelul patriotic), apoi în toată România. Credeți că ar rupe cămașa de pe ei pentru libertatea celor care-l fac astăzi dement pe Putin?

Noooo, ba din contră, cred că ne-ar găsi de peste tot să le amintească forțelor de ocupație cine merită pedepsit pentru atitudinea ostilă din perioada războiului contra Ucrainei. Vor condamna acea vânătoare și suprimare fizică din partea noii securități? Pe ideea că fiecare are dreptul la o părere într-o societate liberă cum, mă gândesc, o consideră și pe cea a Rusiei? Să fim serioși. Avem deja pe listă o Ana Pauker, avem și vreun Nicolschi… sunt sigur că se găsește și-un Eugen Țurcanu pe-acolo.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

34 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

6 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago