Lucrările de construcție efectuate pentru extinderea spațiilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. V. Babeș” au ajuns la 35% din total. Începută în decembrie 2020, investiția vizează realizarea unui nou ansamblu, format din trei clădiri.
Până în prezent, s-au realizat demolări ale unor construcții foarte vechi și degradate și au fost realizate noi lucrări de construcții la trei corpuri de clădire, două noi și cel existent. Actualul corp rămâne la nivel de parter, Corpul A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a spitalului prin realizarea a două noi corpuri principale (A și B), articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă. Primarul Dominic Fritz a vizitat șantierul, pentru a vedea stadiul lucrărilor.
Corpul A, la parter va avea accesul principal, hol -sală de așteptare cu grupuri sanitare, front desk, cabinet și vestiare, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă și cu corpul B; la etajul 1 vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale; la etajul 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare. Corpul B (în regim parter), legat de corpul A, va cuprinde spații de kinetoterapie, saune, fizioterapie, salină, aerosoli, sală de mese. În Corpul C2 vor fi cabinete medicale, sală de așteptare.
Corpul C2 (existent) va avea parterurl reabilitat, cu suprafața 266,86 mp. Corpul A (nou) va avea P+2E- construcție nouă cu suprafața de 1772 mp. Corpul B (nou) va avea parter, o construcție nouă cu suprafața de 655 mp
Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi. În cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babeș se vor construi 13 de saloane, 4 saloane/cabinete de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.
Valoarea totală a investiției: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA.
În prezent, stadiul de realizare a lucrărilor este de 35%, termenul preconizat pentru finalizare fiind primăvara anului viitor.
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…