Timp liber

Muzeul digital Micro – Folie ajunge în premieră la Timișoara

Muzeul Național de Artă Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez Timișoara, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, prin amabilitatea Ministerului Culturii din Franța și coordonatorului „La Villette”, vă invită vineri, 1 aprilie , începând cu ora 11, la inaugurarea proiectului Micro-Folie.

Micro-Folie reprezintă un muzeu digital mobil ce reunește colecții impresionante de capodopere din 12 instituții culturale și muzee de prestigiu din Franța, precum Muzeul Louvre, Centrul Cultural Georges-Pompidou, Château de Versailles, Muzeul Național Picasso-Paris, Muzeul Orsay, Opera Națională din Paris.

Muzeul Național de Artă Timișoara va include în această arhivă digitală 15 lucrări emblematice din patrimoniul său cultural, opere de artă semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Romul Nuțiu, Ștefan Bertalan, Paul Neagu, Stevan Aleksić și Zugrav Nedelcu Popovici.

Această oportunitate a MNArT este cu atât mai importantă cu cât rețeaua de parteneri ai proiectului este într-o continuă dezvoltare, prin implicarea a tot mai multe instituții culturale internaționale de prestigiu, printre care se numără Palatul Schönbrunn din Viena, Palatul Charlottenburg din Berlin, Palatul Coudenberg din Bruxelles, Palatul Regal din Madrid etc.

Micro-Folie reunește lucrări de artă ale instituțiilor partenere într-o galerie digitală. Participanții au posibilitatea, datorită infrastructurii tehnologice (tablete, video-proiecție, sonorizare), de a cunoaște, admira opere de artă, de a accesa  informații despre lucări, de a crea conexiuni între arte și de a descoperi latura ludică a proiectului. Această arhivă digitală transcende barierele culturale și își propune să faciliteze accesul la cultură copiilor de toate vârstele și nu numai.

Proiectul Micro-Folie deschide seria evenimentelor culturale dedicate aniversării a 30 de ani de la inaugurarea Consiliului Județean Timiș, ce se vor desfășura în perioadă 1-9 aprilie 2022.

Muzeul Micro-Folie este oferit spre exploatare, fără costuri, gupurilor organizate pe bază de programare și va fi găzduit de Muzeul Național de Artă Timișoara până la finalul anului 2022.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

6 minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

27 de minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago