Politica

Scandal în coaliţie pe banii din PNRR. PSD atacă în bloc miniştrii PNL/Update. Reacţia PNL

PSD solicită conducerii PNL să îi cheme urgent la discuţii pe miniştrii liberali care înregistrează restanţe în privinţa îndeplinirii obligaţiilor din PNRR până la 31 martie 2022. Din 24 de obiective care trebuie finalizate până la această dată, doar trei sunt îndeplinite. PSD-iştii se oferă să-i ajute pe miştrii libeali cu “expertiza” pe care o au.

Până la 31 martie România trebuie să îndeplinească alte 24 de borne și ținte în cadrul investițiilor și reformelor pentru a putea accesa banii prin PNRR. În acest moment doar trei sunt finalizate, iar 21 sunt în curs de realizare. Pericolul ratării acestui obiectiv a produs noi mari tensiuni în coaliţia guvernamentală. În urmă cu câteva zile, Florin Cîţu l-a atacat pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, pentru ratarea acestor obiective. Astăzi, a venit răspunsul oficial al PSD, care îi atacă pe liberali pentru neîndepliniarea obiectivelor. Liderii PSD afirmă că cele mai mari restanţe se află la miniştrii PNL

„În fruntea listei se află chiar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Justiţiei, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru. Menţionăm că, dintre cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru, ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanţe”, se arată într-un comunicat de presă al PSD

Potrivit comunicatului citat, PSD poate să pună la dispoziţie libealilor “expertiza grupului său de lucru” pe tema PNRR.

„Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanţe de urgenţă care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului şi aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională. PSD consideră că jaloanele PNRR pot fi atinse de ministerele PNL prin mai puţine declaraţii la televizor şi mai multă muncă şi concentrare. Economia României are mare nevoie de miliardele europene! Prin urmare, mai ales în conjunctura actuală, România nu are timp de orgolii politice, important este ca obligaţiile asumate prin PNRR să fie atinse la timp, în mod profesionist”, arată social-democraţii.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a reacţionat la comunicatul PSD

„Am primit o notă pierdută prin presă de colegii din PSD, adresată nouă, colegilor de coaliție. Colegialitatea și pragmatismul ne spun că discuțiile despre ce face Guvernul se poartă la Guvern. La fel, că cele din coaliție se poartă în coaliție. Dialogul prin comunicate de presă este o metodă mai nouă, observ, pe care a ales-o Partidul Social Democrat. În loc să ne caute unde ne găsesc de obicei și unde le răspundem la telefon sau pe whatsapp cu drag. Rețin din comunicatul adresat nouă, celor din PNL, doar paragraful de final – în care ni se cere să renunțăm la „orgolii politice” in „conjunctura politică actuală”. Este partea cea mai relevantă și îi încurajez puternic pe colegii de coaliție să urmeze primii acest sfat. Le urez mai departe succes să atingă și alte jaloane ale comunicării politice, unde au mai bifat o zi cu succes în căsuța „poziționare față de PNL” și la numărul de comunicate de presă. Cât despre PNRR și țintele de acolo, să aibă puțină încredere în Guvernul României din care fac parte”, a punctat Stroe.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor
Tags: pnlPNRRpsd

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

2 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

2 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

2 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

2 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

3 ore ago