Politica

USR Timiş aruncă responsabilitatea incendiului din Complexul Studenţesc pe administraţia Robu

Reprezentanţii USR Timiş afirmă că, dacă fosta administrație nu ar fi cedat presiunilor unor dezvoltatori imobiliari, probabil că incendiul de la mansarda din Complexul Studenţesc nu s-ar fi întâmplat. Între timp lucrurile s-ar fi remediat, afirmă USR-iştii, datorită unui nou regulament în domeniu iniţiat de consilierul local  Răzvan Negrișanu.

Duminică dimineaţă un incendiu a izbucnit al mansarda unui bloc din Complexul Studenţesc, din fericire acesta neprovocând victime umane. Cei din USR Timiş afirmă că o vină pentru incendiu o poartă vechea administraţie a oraşului

“Corupția poate ucide! Incendiul de ieri din Complexul Studențesc nu a produs pierderi de vieți omenești, dar a lăsat zeci de oameni fără un acoperiș deasupra capului, iar pagubele materiale sunt uriașe”, se arată într-un comunicat de presă al USR Timiş.

Dacă o parte dintre familiile rămase fără locuință s-au refugiat la rude sau prieteni, pentru cei care nu au alte posibilități Primăria Municipiului Timișoara a pregătit 15 camere cu câte 2 sau 4 paturi la căminul unui liceu din Timișoara.

Pentru a evita astfel de întâmplări, consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, a propus un nou regulament privind mansardarea blocurilor în Timișoara, aprobat în toamnă de Consiliul Local.

„Regulamentul propus de mine, care este astăzi în vigoare, restricționează construcția de noi apartamente tip mansardă la maximum 60% din suprafața apartamentelor de la ultimul etaj. Asta înseamnă o densitate construită  mai mică și implicit un risc mai redus de propagare a flăcărilor. Mai impune dezvoltatorilor realizarea unui lift, o anumită geometrie pentru acoperiș, realizarea invelitorii din materiale incombustibile, ferestre tip mansardă, locuri de parcare și spații verzi pentru fiecare unitate construită. Tot regulamentul a fost gândit astfel încât să încurajeze calitatea proiectului și a execuției. Mansarda de pe strada Mehadia nu s-ar fi putut realiza în condițiile noului regulament”, afirmă Negrişanu

Cei din USR consideră că, dacă vechea administrație ar fi luat decizii în folosul cetățenilor și nu ar fi cedat presiunilor unor dezvoltatori care urmăreau doar interesul financiar, probabil că incendiul de la mansardă nu s-ar fi întâmplat.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

o zi ago