Administratie

Trenul cu hidrogen Timișoara și Reșița poate primi bani prin PNRR. Are sprijin la Transporturi, dar trebuie să fie ”matur”

Proiectul timișeano- cărășean al trenului cu hidrogen nu beneficiază de primul loc în preferințele exprimate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, dar poate beneficia de principiul primul sosit – primul servit. Afirmația aparține ministrului Transporturilor, el susține că pe această temă a avut dialog cu autoritățile din Caraș-Severin, dar nu și cu cele din Timiș.

Proiectul trenului cu hidrogen dintre Timișoara și Reșița chiar are șanse să fie susținut pentru a deveni realitate, chiar dacă este la concurență cu cel al „regățenilor” dintre București și Pitești. Acesta este pe primul loc în planul din PNRR, deși era la lansarea finanțărilor mai puțin matur ca și cel bănățean. Aceasta nu înseamnă că nu poate să treacă în față la finanțare, spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar e important să fie realizat atunci când se dau banii.

În PNRR acest proiect (n.r. Timișoara – Reșița) nu e titular. PNRR l-au făcut alții care stau bine la vorbe. Proiectul titular e cel spre Pitești, cu tren cu hidrogen. Acest proiect (n.r. Timișoara – Reșița) este rezervă, dar asta nu înseamnă, nu vreau să fiu înțeles greșit, că dacă înaintează mai rapid decât cel titular nu se întâmplă acesta primul, nu există acest criteriu. Cel care va fi matur mai rapid va fi finanțat”, a spus Grindeanu.

El menționează că a discutat cu autoritățile, dar a pomenit doar de cele din Caraș. Discuții cu autoritățile din Caraș am foarte multe, și cu primarul municipiului Reșița și cu ceilalți de acolo, astfel încât să miște acest proiect

Din câte cunosc eu, s-a semnat contractul pentru studiu de fezabilitate, sunt în perioada în care acest studiu trebuie finalizat. Mi-aș dori să se termine foarte repede, sprijin de la minister au, suntem deschiși la toate sugestiile”, a mai declarat Grindeanu.

Ministrul a evitat să spună că în ceea ce privește dialogul cu jumătatea timișean-timișoreană a proiectului nu a discutat pe această temă.

Este zi festivă azi nu am vrut să intru pe această zonă astăzi… mă rog...”, a mai spus oficialul, referindu-se la faptul că vineri CJT a sărbătorit 30 de ani de existență.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago